Ενώ η αποσυμφόρηση του λεμφικού συστήματος έχει πρόσφατα γίνει viral με τα δημοφιλή πριν και μετά βίντεο που υπόσχονται ένα πιο σμιλεμένο σχήμα, η πρακτική αυτή έχει ρίζες στον 14ο αιώνα.

Τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από ένα σμιλεμένο πρόσωπο ή λιγότερη φουσκωμένη κοιλίτσα: το μασάζ αποσυμφόρησης του λεμφικού συστήματος και οι τεχνικές που το αφορούν είναι η απόλυτη λύση για το φυσικό καθαρισμό τοξινών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την αναζωογόνηση της κυτταρικής λειτουργίας και την ελαχιστοποίηση της κατακράτησης υγρών αλλά και του φουσκώματος.

Σκέψου το λεμφικό σύστημα ως “σύστημα αποχέτευσης”, το οποίο έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και στην απομάκρυνση κατεστραμμένων κυττάρων, βακτηρίων ή τοξινών. Με τη βοήθεια ενός gua sha, μίας στεγνής βούρτσας ή των χεριών, μπορείς να ρυθμίσεις συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σου για να ενθαρρύνεις τη ροή του λεμφικού υγρού προς τους λεμφαδένες, όπου φιλτράρεται και τροφοδοτείται πίσω στην κυκλοφορία του αίματος.

Συνολικά: Μπορείς να ακολουθήσεις μια προσέγγιση DIY για να ενισχύσεις την υγεία του λεμφικού συστήματός σου με απλά εργαλεία.

Πρόσωπο

Οι υποστηρικτές του μασάζ αποσυμφόρησης του λεμφικού συστήματος στο πρόσωπο δεν χρειάζεται να αρκεστούν στη λαμπερή, πιο υγιή εμφάνιση που αφήνει. Τα άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος ή οποία προσθέτει νέα θρεπτικά στοιχεία στο δέρμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, την υποστήριξη της υγιούς παραγωγής κυττάρων και τον χρόνο αυτοφροντίδας. Χρησιμοποίησε τις άκρες των δαχτύλων σου ή ένα εργαλείο μασάζ για να ενεργοποιήσεις το λεμφικό σύστημα στην περιοχή του προσώπου, ξεκινώντας από το κέντρο του, προς τα πάνω και προς τα έξω προς τα αυτιά, πριν απαλά το φέρεις κάτω στο λαιμό.

Full body

Θα έχεις δει πιθανότατα ”πριν και μετά” φωτογραφίες μασάζ αποσυμφόρησης του λεμφικού συστήματος και κυρίως τους κοιλιακούς τους. Η αποσυμφόρηση του λεμφικού συστήματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης και του φούσκωματος, τα οποία μπορεί να έχουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα αδυνατίσματος. Αλλά τα προνόμια είναι πολύ περισσότερα από αυτό που βλέπεις προσωρινά: ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, διέγερση του πεπτικού συστήματος και πιθανή ελάττωση των συμπτωμάτων προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους. Το στεγνό βούρτσισμα και οι αφρώδεις κυλίνδροι βοηθούν στη μετακίνηση του λεμφικού. Ο ιδρώτας που θα προκύψει, θα βοηθήσει στην πλήρης αποτοξίνωση του σώματός σου.Τα δικά σου χέρια και λίγο έλαιο σώματος μπορούν επίσης να κάνουν τη δουλειά. Όταν εκτελείς ένα αυτο-μασάζ λεμφικής αποσυμφόρησης, χρησιμοποίησε αργές, απαλές και ρυθμικές κινήσεις και εφάρμοσε τις προς την κατεύθυνση του πλησιέστερου λεμφατικού κόμβου (η Sabrina Sweet, ειδικός σε μασάζ αποσυμφόρησης του λεμφικού, τις αποκαλεί τις Μεγάλες 6: κάτω από τα αυτιά, πάνω και κάτω από τις κλείδες, στις μασχάλες, στην περιοχή της κοιλιάς, στην περιοχή της λεκάνης και πίσω από τα γόνατα).

Σύμφωνα με συνέντευξη του περιοδικού Vogue με την ειδική στο λεμφικό μασάζ, Flavia Lanini, οι οδηγίες της λένε πως η πίεση στην περιοχή κάτω από τις κλείδες θα βοηθήσει να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση, και στη συνέχεια αρκούν μερικές πιέσεις στη μασχάλη τρεις φορές σε κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, επικεντρώσου στα χέρια και κινήσου από τον αγκώνα προς τον ώμο και στις δύο πλευρές.Για να δοκιμάσεις την περιοχή της κοιλιάς, η Rebecca Faria, ειδικός σε μασάζ αποσυμφόρησης του λεμφικού και ιδρυτής της Detox By Rebecca, έδωσε οδηγίες σε συνέντευξη με το InStyle: “Ξεκίνησε με ελαφριές πιέσεις στις περιοχές, στη συνέχεια κάνε κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις γύρω από τον αφαλό, ακολουθούμενες από συνεχόμενες κινήσεις πάνω και κάτω, από την κοιλιά σας προς τους λεμφαδένες. Στη συνέχεια, γύρισε στο ένα πλάι και, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, κάνε κινήσεις προς τους λεμφαδένες από τα πλευρά,” εξήγησε. Μην ξεχνάς την άλλη πλευρά!Και επειδή τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από έναν καλό ιδρώτα, δώσε στο λεμφικό σου σύστημα μια ώρα στο γυμναστήριο ή μετατρέποντας το μπάνιο σου σε ένα DIY ατμόλουτρο. Ενεργοποιώντας το λεμφικό σου σύστημα μέσω του ιδρώτα, το σώμα σου θα είναι σε καλύτερη θέση να απομακρύνει τις τοξίνες σε κυτταρικό επίπεδο ενώ ετοιμάζει τους λεμφαδένες σου για πιο αποτελεσματική αποσυμφόρηση.