Και εκεί που πλέον έχεις φτάσει στο σημείο να λες πως δεν αντέχεις έτσι όπως είναι πλέον τα πράγματα, μπορεί από το πουθενά να βρήκες όλα όσα έψαχνες. Και τις περισσότερες φορές αυτό που ίσως να νιώθεις πως έχασες, να έφυγε για να αφήσει χώρο να μπει στη ζωή σου αυτό που πραγματικά σου αξίζει!

Λένε πως οι άνθρωποι κάνουν σχέδια και ο Θεός γελάει. Τελικά μάλλον είναι σοφοί όσοι το πιστεύουν αυτό.

Σε κανέναν μας δεν αρέσει να μην έρχονται τα πράγματα ακριβώς όπως τα έχουμε ονειρευτεί και τα έχουμε προσχεδιάσει στο μυαλό μας. Αλλά αν μπορούσαμε να αφήνουμε λίγο τον έλεγχο και να δούμε πως θα εξελιχθεί μία κατάσταση, τις περισσότερες φορές θα γίνουν όλα εντελώς διαφορετικά από αυτό που περιμέναμε και φυσικά θα είναι πολύ, μα πολύ καλύτερα έτσι. Πες το μοίρα, πες το πίστη, πες το όπως θέλεις. Αλλά τα πράγματα που δεν γίνονται είναι για το καλό μας. 

Περνάμε πολύ χρόνο να αναρωτιόμαστε γιατί κάτι δεν δούλεψε. Αυτό το γιατί… πόσο πολύτιμο χρόνο και πόσες ιδιαίτερες στιγμές μας έχει φάει προσπαθώντας να βρούμε μία λογική απάντηση. Ας υποθέσουμε πως υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος για μεγάλο διάστημα σου έχει φερθεί άδικα, σε έχει πληγώσει, δεν σε έχει σεβαστεί. Εσύ περιμένεις υπομoνετικά να δεις πότε επιτέλους θα δει τι μαργαριτάρι έχει και πόσο μεγάλο λάθος κάνει που το αφήνει ανεκμετάλλευτο φωνάζοντας “γιατί, γιατί, γιατί!”

Αλλά εκεί είναι το λάθος. Στον έρωτα και στην αγάπη δεν θα πάμε μπροστά με τη λογική. Όλα δουλεύουν με έναν απολύτως μαγικό τρόπο που είναι εντελώς πάνω από εμάς.

Όπως ακριβώς γίνεται και στα πρώτα στάδια ενός έρωτα που μόλις έχει ξεκινήσει. Τα έντονα συναισθήματα σε καταβάλλουν, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου με την καλύτερη έννοια της λέξης. Χαμογελάς συνέχεια, κάνεις όνειρα για το μέλλον, φαντάζεσαι τη ζωή σου να αλλάζει. 

Το αστείο όμως ποιο είναι; Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Και συνήθως υπό τις πιο περίεργες συνθήκες που δεν σου είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό. Όπως άλλωστε γίνεται και με το “χαλαρό ποτό” που καταλήγει στο πιο ωραίο ξενύχτι. Το μυστικό είναι να αφεθείς στο σύμπαν και να πιστέψεις πως τα πράγματα θα έρθουν με τον τρόπο που πρέπει, όχι απαραίτητα όπως τα ήθελες εσύ! 

Μη βάζεις όρια στον εαυτό σου. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Μη φοβάσαι τη ζωή. Δείξε εμπιστοσύνη. Μην τρομάζεις με τα απρόοπτα. Αναγνώρισε την αξία του εαυτού σου. Πίστεψε πως αξίζεις τα καλύτερα. Αφέσου στο μαγικό κόσμο του che, sera sera, what will be, will be!


featured image: Metro