Δεν είναι κακό να σε ενδιαφέρει ένας άντρας που είναι player. Αρκεί αυτή του η ιδιότητα ν’ απαντάται μόνο σε κάποιο άθλημα. Δεχόμαστε και ποδοσφαιριστές, ναι βολεϋμπολίστες και μπασκετμπολίστες. Αλλά αν του αρέσει να επεκτείνεται και να παίζει με το γυναικείο φύλο, τότε ναι, έμπλεξες.

Τα άσχημα νέα είναι πως όταν μια τέτοια ιστορία αρχίζει, κανένα μα κανένα κορίτσι δε μένει ανεπηρέαστο. Να πει «όχι εγώ δε θα παίξω μαζί του, χαμένος χρόνος.». Να σηκωθεί να τινάξει το μαλλί ανόρεχτα και να σιγοψιθυρίσει φεύγοντας πως τα καλύτερα την περιμένουν. Γιατί στην πραγματικότητα την περιμένουν και όσο θα μείνει σ’ αυτό το άνισο παιχνίδι που ξεκινά με αβάντσο εναντίον της είναι σαν να βάζει τη ζωή της στο snooze.

Στην αντίπερα όχθη εκείνος. Ο τύπος που δεν έχει τίποτα να χάσει, γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να παλέψει για κάτι. Όμορφος –μπορεί και όχι- με μπόλικη δόση αυτοπεποίθησης. Έχει μια λίστα να τον περιμένει, αλλά για κάποιο ανεξιχνίαστο (προς το παρόν) λόγο κάνει μια στάση σε σένα.

Fact #1: Αν θέλεις να δώσεις τέλος σε μια σχέση με έναν player, πρέπει να το κάνεις μέσα στα πρώτα τρία 24ωρα. Μετά το κακό έχει γίνει.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της νόσου, του θύματος και του θύτη, αλλά κανένας που να μας εγγυάται πως δεν θα πονέσεις. Είναι σαν να αποφασίζεις να ανοίξεις το στόμα σου στον οδοντίατρο και να περιμένεις ότι δεν θα νιώσεις πόνο. Επειδή απλά σου χαμογελάει.

Όποια στάση κι αν επιλέξεις να ακολουθήσεις, οι δρόμοι είναι πάντα δύο. Να παίξεις το παιχνίδι του ή απλά να δημιουργήσεις εσύ το δικό σου. Μπορείς να γίνεις η σκληρή που αδιαφορεί για μηνύματα και κλήσεις, που δεν δέχεται να την ακυρώνουν τελευταία στιγμή ή να τη θυμούνται στις τρεις τη νύχτα.

Μπορείς να γίνεις όλα αυτά και να αφήσεις το στομάχι σου να δένεται κόμπο κάθε φορά που εκείνος θα απαντά με αντίποινα στα καψόνια που ανεπιτυχώς (με δάκρυα, κρασί και συμβουλές φίλων) θα προσπαθείς να ακολουθήσεις.

Fact #2: Εσύ θα τα υπεραναλύεις όλα και εκείνος θα πίνει τον καφέ του ατάραχος

Ακόμα κι αν ζήλια είναι άγνωστη λέξη, μαζί του θα ζηλεύεις. Και τη σκιά σου. Όχι, γιατί δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη, αλλά γιατί πάντα μαζί του όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Μπορεί να του αρέσει η κοπέλα που σερβίρει στο διπλανό καφέ ή εκείνη η γνωστή σου που κάνατε πέρσι μαθήματα Ισπανικών στη σχολή. Δεν υπάρχει όριο στις προτιμήσεις του, ούτε μέτρο σύγκρισης. Καλή πίστη και όρεξη για κουβέντα. Όλα μαζί του έτσι αρχίζουν.

Fact #3: Νομίζεις πως θα καταφέρεις να τον κερδίσεις και να σ’ ερωτευτεί

Η κλασική σκέψη που υπάρχει στο μυαλό κάθε γυναίκας που προσπαθεί να βάλει στη ζωή της κάποιον που την τρέχει. Τώρα βέβαια θα μου πεις γιατί δε ψάχνουμε για άντρα αντί για personal trainer;Αφού η ζωή με ένα player είναι σαν να έχεις προσλάβει personal trainer. Σε φτάνει στα άκρα .Μετράς σφυγμούς και πίεση. Ξεχνάς να φας, να πιεις, να δεις τους φίλους σου. Γιατί κέντρο της ζωής σου είναι αυτό το άπιαστο, αυτό που δεν μπορείς να έχεις και που ενδόμυχα είσαι πεπεισμένη πως αν το είχες θα ήταν συνώνυμο μιας κάποιας ευτυχίας.

Fact #4: Θέλεις να γίνεις αυτή που θα τον αλλάξει

Καημός μεγάλος να πέφτεις με τα μούτρα στα δύσκολα και εκτός από τα επιβιώσεις να περιμένεις και βραβείο. Στην περίπτωση του player, δεν τίθεται θέμα αλλαγής, αλλά προτεραιοτήτων. Μπορεί να μην τον αγγίξει το συναίσθημα ποτέ, μπορεί να σε γνωρίσει και να του βγάλεις μια πτυχή του εαυτού του που ίσως και ο ίδιος να μην ήξερε πως έχει. Αλλά όσο ρομαντικά και να σου δίνω ελπίδες –οι πιθανότητες για μια τέτοια μετάλλαξη είναι λίγες πολύ λίγες.

Fact #5: Μπορείς να γίνεις αυτή που δε θα ξεχάσει

Δε μπορώ να σου πω με βεβαιότητα θα σ’ ερωτευτεί/θα τον αλλάξεις. Πως θα σβήσει τον πρότερο χαλαρό του βίο και μια σειρά από γυναικεία τηλέφωνα του χτες και του σήμερα. Αλλά ναι, μπορείς να γίνεις αυτή που πάντα θα θυμάται. Αυτή που έπαιξε το δικό της παιχνίδι, γιατί είχε όντως να παλέψει για κάτι. Αυτή που δε δίσταζε να εκφράσει τα θέλω της μετά από έναν καβγά. Αυτή που του μαγείρεψε σούπα όταν ανέβασε 37,4 και ως γνήσιος άντρας που δε φοβάται όταν αρρωσταίνει ήταν λίγο πριν καλέσει το ΕΚΑΒ. Μπορείς να γίνεις αυτή που θα ξέρει πώς πίνει τον καφέ του και ποιο χρώμα μισεί. Αυτή που άντεξε τα σκωτσέζικα ντους και τις πολυποίκιλες γυναικείες εισβολές στη ζωή του. Αυτή που ήξερε πώς να φέρνει δράση κι αντίδραση στην καθημερινότητά του. Ναι, αυτή που κάποια μέρα αν τελειώσει αυτή η ιστορία θα μισεί τον εαυτό του που δεν την εκτίμησε, που δεν της έδωσε μια ευκαιρία.

Αν πρέπει να παίξεις με έναν player, άσε τους κανόνες, τις συμβουλές, την κόντρα, τους φίλους που ξέρουν και ακολούθησε την καρδιά σου. Μπορεί το παιχνίδι να είναι άνισο, αλλά θα είναι το δικό σου παιχνίδι.

Δες ακόμα: Ο τύπος που νομίζει ότι είναι player


gif: giphy.com