Εδώ και αρκετά χρόνια, ακούμε για το φένγκ σούι και πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε τους κανόνες του για να έχουμε καλή ενέργεια στο χώρο μας. Αρκετές φορές, όμως, είναι δύσκολο να αλλάξουμε θέση στα έπιπλα μας ή να ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές διάφορων διακοσμητών. Ψάξαμε και βρήκαμε, οικονομικά και εύκολα αντικείμενα που μπορείς να έχεις στο σπίτι, ώστε να σου φέρουν καλή τύχη και ευημερία.

  1. Ενυδρείο στο σαλόνι

 Συγκεκριμένα, χρειάζονται 9 χρυσόψαρα (8 κόκκινα ή χρυσά και 1 μαύρο). Λέγεται πως βοηθάει στο να “ξεκλειδωθεί” η ροή του χρήματος και της τύχης.

  1. Ροζ Κερί
111

 Μια εύκολη και οικονομική επιλογή είναι να ανάψεις ένα κερί σε χρώμα ροζ. Θα φέρει ηρεμία και γαλήνη στο χώρο και θα δημιουργήσει μια πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

  1. Φυτό «Κρασούλα»

 Πρόκειται για ένα παχύφυτο με καταγωγή από τη Νότιο Αφρική. Δεν είναι απαιτητικό στη φροντίδα του και το πιο σημαντικό είναι πως προσελκύει ευημερία και χρήματα, λόγω του ότι τα φύλλα του μοιάζουν με νομίσματα.

  1. Ελεφαντάκι

 Αδιαμφισβήτητα από τα πιο γνωστά σύμβολα που φέρνουν καλοτυχία και λεφτά. Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε διακοσμητικά ελεφαντάκια για να επιλέξεις για το σπίτι σου. Εάν θέλεις να ενισχύσει τη γονιμότητα, είναι καλό να τοποθετήσεις ένα ζευγάρι απέναντι από το κρεβάτι σου.

  1. Μωβ και πράσινα διακοσμητικά
222

 Το μωβ και το πράσινο θεωρούνται δύο από τα καλύτερα χρώματα που βοηθούν στη καλή ροή της ενέργειας στο χώρο. Θα σου προτείναμε να τα επιλέξεις για τα μαξιλάρια στο σαλόνι σου και όχι σε μεγάλες επιφάνειες.

  1. Μπαμπού

Εννέα κλαδιά μπαμπού είναι όσα χρειάζονται για να φέρεις τη τύχη στο χώρο σου.

  1. Φρέσκα λουλούδια
111111

 Είναι καιρός να εξαφανιστούν,μια και καλή από το σπίτι σου, τα ψεύτικα ή αποξηραμένα λουλούδια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βάλεις φρέσκα λουλούδια σε συνδυασμό με κάποιο στοιχείο με τρεχούμενο νερό. Η ενέργεια και ο αέρας καθαρίζει, βοηθώντας τη καλή τύχη να έρθει.

  1. Μαύρα σταφύλια
Φρόντισε, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες, να υπάρχουν στη κουζίνα σου τσαμπιά από μαύρα σταφύλια.
  1. Καμπανάκια

 Εντάξει, δεν είναι ό, τι πιο όμορφο και στυλάτο για το σπίτι σου αλλά λέγεται πως φέρνει πολύ καλή τύχη και ίσως να το σκεφτείς για την εξώπορτά σου.

Όποιο από τα παραπάνω αντικείμενα και να διαλέξεις να θυμάσαι πως εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει στο χώρο σου φως και καθαρός αέρας και οτιδήποτε φθαρμένο και χαλασμένο θα πρέπει να πετιέται.