Μας αρέσουν τα ανερχόμενα αστέρια. Πρόσωπα που μπήκαν ξαφνικά στη ζωή μας παρουσιάζοντάς μας το ταλέντο τους και άρχισαν δειλά- δειλά να φιγουράρουν σε όλο και περισσότερες στήλες περιοδικών. Πρόσωπα για τη ζωή των οποίων γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα κι αυτό από μόνο του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και η Ηannah Tointon.

η Ηannah Tointon (2)

Γεννημένη στις 28 Δεκεμβρίου του 1987 στο Southend του Essex της Αγγλίας, η 27χρονη πλέον ηθοποιός ανήκει στη νέα γενιά των Βρετανών ηθοποιών που δεν έχουν πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι μέχρι το Hollywood αλλά δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και τα καταφέρνουν μια χαρά. Στη Βρετανία είναι ιδιαίτερα γνωστή κυρίως από τη συμμετοχή της στις σειρές Hollyoaks, The Inbetweeners και Mr Selfridge.

Πώς ξεκίνησε όμως αυτό το φαινομενικά γλυκό και συνεσταλμένο κορίτσι που ακούει στο όνομα Hannah Tointon; Ας ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό της: Στη βρετανική τηλεόραση συστήθηκε το 2003 με τον ρόλο της Tamsin στην παιδική σειρά Kerching του CBBC. Θα ακολουθήσει ο χαρακτήρας της Billie στην σειρά Star και εκείνος της Celina Johnson στην αστυνομική-δραματική σειρά The Bill. Η επαγγελματική πορεία της μέχρι το 2007 περιλαμβάνει πολυάριθμες guest εμφανίσεις στις σειρές Murder City, Dream Team, New Tricks, Genie in the House και Doctors, ενώ η πρώτη της κινηματογραφική απόπειρα γίνεται το 2008 στην ταινία The Children, θρίλερ όπου ενσαρκώνει την Casey. Η αναγνωρισιμότητα δεν αργεί να έρθει όταν μεταξύ 2007 και 2008 συμμετέχει στη σειρά του Channel 4 Hollyoaks με τον βασικό ρόλο της Katy Fox. Το 2010 θα τη βρει στη δημοφιλή σειρά The Inbetweeners του ίδιου καναλιού όπου θα υποδυθεί την Tara για τρία επεισόδια και στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας The Lost Future ως Giselle. Το άστρο της Hannah έχει αρχίσει να λάμπει και αυτό αποδεικνύεται από τις μετέπειτα εμφανίσεις της σε βρετανικές σειρές που πλέον διαδέχονται η μία την άλλη. Οι σειρές Switch, The Hour, Death in Pradise είναι μόνο μερικές από αυτές. To 2013 συμπρωταγωνιστεί με τον Alfie Allen στο θρίλερ The Body. Σήμερα μπορούμε να την απολαύσουμε στο ρόλο της Violette Selfridge στη σειρά Mr Selfridge που προβάλλεται στο βρετανικό κανάλι ITV. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι πως την αδερφή της Violette στη σειρά υποδύεται η πραγματική της αδερφή Kara Tointon, επίσης ηθοποιός.

η Ηannah Tointon (3)

Για την προσωπικότητα της Hannah δεν είναι πολλά αυτά που γνωρίζουμε. Η ίδια σε συνέντευξή της στην Daily Express έχει παραδεχτεί πως είναι χαμηλών τόνων και πιο συνεσταλμένη σε σχέση με την μεγαλύτερη αδελφή της. Αυτός ήταν κι ο λόγος που την άφηνε πάντα να έχει το πάνω χέρι σε οτιδήποτε έκαναν μαζί κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων. Παρ’ όλα αυτά, ισχυρίζεται πως ήταν πάντα πολύ δεμένες μεταξύ τους. Ίσως φταίει που από μικρές μοιράζονταν το ίδιο μικρόβιο. Η Hannah θυμάται αυτήν και την αδερφή της να ντύνονται Spice Girls και να κάνουν show ή να παίζουν κουκλοθέατρο μπροστά σε γονείς και συγγενείς. Όπως έχουν δηλώσει και οι δύο, η ηθοποιία για αυτές ήταν φυσική εξέλιξη κι όχι αποτέλεσμα περισυλλογής. Κάτι που ξεκίνησε ως χόμπι και κατέληξε σε πάθος. Σε δραματική σχολή δεν πήγαν ποτέ. Απλώς ακολούθησαν την κλίση τους κι εκείνη δεν τους απογοήτευσε. Είναι ίσως από τις περιπτώσεις που λες πως όταν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει.