To brand Ananke δημιουργήθηκε από την ανάγκη δύο γυναικών να εκφραστούν μέσα από τη μόδα. Μητέρα και κόρη με διαφορετικά εφόδια σε αυτή τη προσπάθεια ντύνουν τις σημερινές Ελληνίδες με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια χωρίς να ξεχνάνε τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει κάθε γυναίκα όταν επιλέγει τα ξεχωριστά κομμάτια στο ντύσιμο τους. Μας συστήνονται και μας εξηγούν πως καταφέρνουν να δημιουργούν κομψά, θηλυκά ρούχα που διαθέτουν όμως  την άνεση του καθημερινού ρούχου.

Είστε ένα δυναμικό δίδυμο που αποδεικνύει πως οι ισχυροί δεσμοί μπορούν να πετύχουν κάθε στόχο.Μιλήστε μας για το πως προέκυψε το Ananke και για τη σχέση σας με τη μόδα και το χώρο του χειροποίητου ρούχου.

 Το brand Ananke κλείνει μόλις 10 μήνες παρουσίας στον χώρο της μόδας. Μαμά και κόρη αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη δικιά μας εταιρεία γυναικείας ένδυσης ακριβώς λόγω έμπνευσης και αγάπης για αυτό. Ωστόσο οι ρίζες είναι λίγο πιο βαθιές, η μαμά (Χριστίνα Μάρκου) τελείωσε σχέδιο μόδας στη σχολή Pansik scuola di moda. Η Κατερίνα Μπερτζελέτου (κόρη) έχοντας σπουδές κοινωνιολογίας και ψυχοθεραπείας αλλά επίσης και επιρροές από τα σχέδια της μαμάς πάντα αγαπούσε να σχεδιάζει γυναικείες φιγούρες. Ταυτόχρονα με τις σπουδές η ενασχόλησή της ως μοντέλο ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το γυναικείο ντύσιμο. Έτσι λοιπόν είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε εάν αυτό που αγαπάμε μπορεί να εξελιχθεί.

Αnanke for Savoir Ville

Το brandname αποτελεί συνήθως μια δήλωση,μια διάθεση των δημιουργών να δείξουν την έμπνευση ή τη διάθεση τους. Τι σημαίνει το μυστηριώδες “Ananke”;

“Ananke” κατά την ελληνική μυθολογία ήταν μια ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα που αντιπροσώπευε το αναπόφευκτο, την αναπόφευκτη ανάγκη. Απεικονιζόταν συχνά να κρατάει ένα αδράχτι με το οποίο ξεκίνησε να δημιουργεί τον κόσμο. Έτσι και στο λογότυπό μας υπάρχει ένα αδράχτι από νήμα. Η επιλογή του συγκεκριμένου brandname δηλώνει την διάθεσή μας να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο όνειρό μας καθώς και τη δική μας αναπόφευκτη “ανάγκη” για δημιουργία γιατί πιστεύουμε πως αν υπάρχει θέλω υπάρχει και πράξη και αν υπάρχει επιθυμία υπάρχει και πραγμάτωση.

Τι μπορούμε να δούμε στη νέα συλλογή για τη σεζόν που διανύουμε;

Η νέα μας συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 17/18 που διανύουμε την ονομάσαμε “Illustris”, και αυτό γιατί κυριαρχούν λαμπερά υφάσματα και φωτεινά χρώματα. Μεταλλικά, σατέν, μπροκάρ, βελούδο πρωταγωνιστούν σίγουρα στη συλλογή μας. Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά και το δικό μας pattern όπου είναι ένα λουλούδι που αποτελείται από τελείες, σαν πουά. Η διάθεσή μας είναι επηρεασμένη από προηγούμενες δεκαετίες αλλά ταυτόχρονα οι γραμμές μας  είναι μοντέρνες και λιτές. Πιστεύουμε πως τα ρούχα που φοράει μια γυναίκα πρέπει να έχουν άνεση αλλά να είναι και θηλυκά. Μία έκφραση που χαρακτηρίζει το brand μας είναι η πολυτελής απλότητα γιατί μπορεί  να συνυπάρχει η λιτότητα με στοιχεία luxury είτε σε ένα outfit είτε και σε ένα και μόνο κομμάτι

Tι πιστεύετε πως αναζητάει στη σημερινή εποχή της κρίσης στην Ελλάδα το αγοραστικό κοινό;

Το αγοραστικό κοινό στα χρόνια της κρίσης αυτό που ζητάει από ένα χειροποίητο ρούχο είναι σίγουρα καλή ποιότητα αλλά και κάποιο λόγο ή λόγους που να το κάνουν μοναδικό. Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο ύφασμα ή pattern, να έχει τέλεια εφαρμογή στο σώμα ή και τα δύο. Εφόσον μια γυναίκα πραγματοποιεί μια αγορά, θα πρέπει να μείνει ευχαριστημένη από κάθε άποψη. Κάτι που μας αναφέρουν πολύ συχνά οι πελάτισσές μας εκτός από τα παραπάνω, είναι η πολύ καλή επικοινωνία που έχουμε μαζί τους και η διάθεση να εξυπηρετήσουμε σε οτιδήποτε μπορούμε. Η αλήθεια είναι πως δεν ησυχάζουμε αν δεν επιβεβαιώσουμε πως μια πελάτισσα που αγόρασε ρούχο μας δεν είναι 100% ικανοποιημένη. Ίσως βέβαια παίζει ρόλο σε κάθε τομέα πλέον ο τρόπος συμπεριφοράς και ίσως πολλές φορές είναι και ανασταλτικός παράγοντας.

Που μπορούμε να βρούμε και  να παραγγείλουμε τα κομμάτια Αnanke;

Η νέα μας συλλογή είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα και στην επαρχία. Επίσης μπορεί κάποιος να μας βρει online στο fashionnoiz.com καθώς και στο shelosttheplot.com. Σύντομα διαμορφώνουμε και το δικό μας eshop, ωστόσο ως τώρα διατηρούμε επικοινωνία με πελάτισσές μας μέσω social media, facebook και Instagram όπου έρχονται σε άμεση επαφή μαζί μας και παραγγέλνουν κομμάτια μας απ’τη συλλογή σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό.

Αnanke for Savoir Ville

Αnanke for Savoir Ville

Αnanke for Savoir Ville

Αnanke for Savoir Ville