Η αστρολογία είναι συνήθως ένα εξαιρετικό εργαλείο «χατρογράφησης» της προσωπικότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε ανθρώπου. Ο τρόπος που ντύνεσαι, που συμπεριφέρεσαι, οι επιλογές που κάνεις στη ζωή, όλα έχουν μια λογική εξήγηση στον κόσμο των άστρων. Όλα αποτυπώνονται στο γενέθλιο χάρτη τους.

Ένας Σκορπιός αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά των κυρίαρχων πλανητών του, του Πλούτωνα και του Άρη. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, της καταστροφής, των μυστικών και της ανανέωσης. Ο Άρης, από την άλλη, είναι ο πλανήτης της σεξουαλικότητας, της επιθετικότητας, της ενέργειας και της δύναμης. Αυτό το ζώδιο του νερού συνδέεται επίσης με τον 8ο οίκο, του σεξ, των ταμπού, και των οικονομικών που σχετίζονται με άλλους ανθρώπους.

Καθώς ενώνονται τα κομμάτια του παζλ, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι Σκορπιοί αποπνέουν μια αισθησιακή ενέργεια, ακόμη κι όταν δε το επιδιώκουν. Αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο που ντύνονται, στο δυνατό βλέμμα τους, αλλά και στον τρόπο που κάνουν τους άλλους να αισθάνονται. Έχουν την τάση να μαγνητίζουν τους ανθρώπους, τόσο με την εμφάνιση, όσο και με την ενέργειά τους.

Έντονα χαρακτηριστικά και βλέμμα που μαγνητίζει!

Οι κυρίαρχοι Σκορπιοί χαρακτηρίζονται από μια «σκοτεινή» αύρα, που λειτουργεί δελεαστικά για τους άλλους. Συνήθως έχουν σκουρόχρωμα, εκφραστικά μάτια κι ένα διαπεραστικό βλέμμα, που φαίνεται να κρύβει πολλά. Ένας Σκορπιός μπορεί να διαπεράσει την ψυχή σου με ένα μόνο βλέμμα του. Έχει τη δύναμη να τραβήξει πάνω του την προσοχή, χωρίς καν να προσπαθήσει.

Τα εκφραστικά μάτια τους πλαισιώνει ένα πρόσωπο αυστηρά δομημένο, με σαφώς καθορισμένες γραμμές. Οι Σκορπιοί παρουσιάζουν μια αξιοπερίεργη ομοιότητα: Τα πρόσωπά τους μοιάζουν πολύ. Είναι εντυπωσιακά και γοητεύουν. Τα ιδιαίτερα πρόσωπα συμπληρώνουν έντονα χαρακτηριστικά, όπως δασύτριχα φρύδια, σαρκώδη χείλη και ιδιαίτερη μύτη. Όλα αυτά συμπληρώνονται από δύο σειρές συνήθως ανομοιόμορφων δοντιών. Οι Σκορπιοί επικρατούν, όμως, και σε σωματική διάπλαση, αφού συνήθως είναι ψηλότεροι από το μέσο όρο.

Μυστηριώδης γοητεία

Αυτή η εμφάνιση συνοδεύεται από μια μυστηριώδη ενέργεια. Ο Σκορπιός θα σε γοητεύσει, αλλά δεν θα σου επιτρέψει να νιώσεις οικειότητα μαζί του. Είναι δυναμικός, γι’ αυτό εμπνέει, αλλά αυτό συχνά τρομάζει τους άλλους.

Θεωρείται το κατεξοχήν σεξουαλικό ζώδιο. Έχει συνήθως μια εμφάνιση που ελκύει και μια αύρα που αποπνέει ερωτισμό.

Το μάντρα του Σκορπιού είναι «επιθυμώ», που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο εκπέμπουν μια φυσική αίσθηση λαχτάρας και ευχαρίστησης. Μπορούν να σε διεγείρουν και μόνο επειδή υπάρχουν στο χώρο!