Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι μία ευνοϊκή περίοδος για τα μαλλιά μας. Αντιθέτως, τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω κυρίως της υψηλής θερμοκρασίας και της θάλασσας, τα μαλλιά μας δέχονται αρκετή φθορά.

Αυτός είναι και ένας λόγος που είναι  σε “έξαρση” τα hair trends το φθινόπωρο, τα οποία μάλιστα, για το φθινόπωρο 2022 έχουν κάνει ήδη τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αγαπημένες μας πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, Instagram και TikTok.

Mε μια γρήγορη ματιά συμπεραίνουμε ότι φέτος θα δούμε πολλά φρέσκια, νεανικά και τύπου “ατημέλητα” looks, τα οποία προσαρμόζονται υπέροχα σε κάθε τύπο προσώπου και δέρματος. Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν είναι θερμά και ταιριάζουν απόλυτα με τα χρώματα που έχει η φύση κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών. Δεν χρειάζεται να κάνεις μία αρκετά μεγάλη αλλαγή στο μήκος των μαλλιών σου ή στο χρώμα, καθώς οι νέες τάσεις περιλαμβάνουν όλα τα μήκη και κάθε απόχρωση, με προβάδισμα να έχουν οι φθνιπωρινές αποχρώσεις.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις, πως φέτος πρωταγωνιστεί το “ανεπιτήδευτη”, αυτό που μάθαμε να χαρακτηρίζουμε ως ” I just woke up like this”, που τόσο πολύ θαυμάζουμε. Τέλος λοιπόν, στα στυλιζαρισμένα μαλλιά, ήρθε ο καιρός να υποδεχτούμε ανέμελα με κίνηση μαλλιά, τα οποία υπόσχονται να ανανεώσουν την εμφάνιση μας και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση μας.

Ρίχνοντας μία ματιά σε inspo εικόνες, επιβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά πως η μόδα κάνει κύκλους. Φέτος, επιστρέφουν hair trends των θρυλικών 80s και 90s, τα οποία θαυμάσαμε στα αγαπημένα είδωλα εκείνης την εποχής. Κοντές φράντζες, ασύμμετρα μήκη, αφέλειες και πολλές μυτιές για δυναμική κίνηση και ανεπιτήδευτο look, αυτοί είναι οι κύριοι “άξονες” που θα κινηθούμε φέτος, όσες θέλουμε να κάνουμε μία αλλαγή στα μαλλιά μας και να μεταπηδήσουμε ανανεωμένες από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.

Άλλωστε, μία τέτοια αλλαγή μοιάζει σχεδόν απαραίτητη, σε σένα που ακολουθείς πιστά τη μόδα και θέλεις να είσαι πάντα στιλάτη, κάνοντας πετυχημένο matching το outfit σου με το πρόσωπο και τα μαλλιά.

Αν κάπου εδώ έχεις πειστεί πως θέλεις να μεταπηδήσεις στο Σεπτέμβριο με αλλαγμένο hair look, τότε μάλλον θα χρειαστείς λίγες εικόνες για έμπνευση και κυρίως να μάθεις με ποια ορολογία θα ζητήσεις από τ@ καλώς ενημερωμέν@ hair expert σου το κούρεμα και το χρώμα μαλλιών που επιθυμείς.

Wolf Cut

 
View this post on Instagram
 

A post shared by LARA 💫 (@_bylarajade)

Bottleneck Bangs

 
View this post on Instagram
 

A post shared by SHELLEY GREGORY (@shelleygregoryhair)

Βutterfly haircut

Pixie cut look

Farrah Fawcett Layers

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Emily Chikhaoui (@emilychikh1014)