Λίγο πολύ όλες γνωρίζουμε τη τεχνική overlined. Κάποιες μάλιστα την εφαρμόζουμε καθημερινά, προκειμένου να δώσουμε την “ψευδαίσθηση” ότι τα χείλη μας είναι μεγαλύτερα, από ότι στην πραγματικότητα.

Άλλες πάλι, δεν τα πάμε καλά με αυτή την τεχνική γιατί ίσως να μην γνωρίζουμε πως να την αποδώσουμε καλύτερα πάνω στα χείλη μας.

Μετά το overlined έρχεται το lip wings, το νέο trend που έχει σαρώσει το TikTok και το Instagram. Μοιάζει με το overlined, τουλάχιστον σε έχουν την ίδια φιλοσοφία (μεγάλα και σαρκώδη χείλη), μόνο που στο lip wings δημιουργούμε δύο wings, δύο καμπυλωτές γραμμές με ένα μολύβι χειλιών, που μιμούνται τα φτερά ενός αγγέλου.

Αν σε μπερδέψαμε, δες το παρακάτω βίντεο που βρήκαμε στις τάσεις του Instagram και έλα να “ξεδιαλύνουμε το τοπίο”.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Hayley Bui (@hayley_bui)

H Ηayley Buix έχει μία δυναμική παρουσία στα social media. Ένα γρήγορο scroll στους προσωπικούς της λογαριασμούς θα σε πείσει πως η ίδια είναι αρκετά ευρηματική και χάρη σε αυτήν έχουμε μάθει πολλά beauty hacks. Κάπως έτσι ανακαλύψαμε και το trend “lip wings”.

Ηοw to… lip wings

Τα φτερά των χειλιών βρίσκονται στις άκρες. Σε αυτά λοιπόν, θα χρειαστεί να εστιάσεις σε αυτό το trend. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, άλλοτε έντονο και άλλοτε διακριτικό (ανάλογα με τα γούστα), ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις ανορθωμένα, καλοσχηματισμένα και ζουμερά χείλη.

Για αρχή, θα χρειαστείς ένα καφέ μολύβι χειλιών. Τοποθέτησε το μολύβι στις άκρες των χειλιών σου και σχεδίασε μία γραμμή από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή οι κατευθύνσεις να είναι προς το κέντρο των χειλιών. Κινήσου λίγο πιο πάνω από τη φυσική γραμμή των χειλιών σου, ώστε να δημιουργήσεις την αίσθηση ότι τα χείλη είναι μεγαλύτερα. Μπορείς ακόμη, να χρησιμοποιήσεις πάνω από το μολύβι μία γήινης απόχρωσης σκιά και να σβήσετε τα έντονα σημεία. Θα πρέπει το σχήμα να μοιάζει πιο αιχμηρό στις άκρες και στην κορυφή των χειλιών .

Τώρα ήρθε η ώρα για να βάλεις κραγιόν. Προτίμησε μία ανοιχτότερη απόχρωση από ότι το χρώμα του περιγράμματος σου. Μπορείς να αναμείξεις ομοιόμορφα το κραγιόν με το μολύβι και τη σκιά χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Διαφορετικά, τοποθέτησε το κραγιόν σου κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Extra tip : Aν είσαι fan του γυαλιστερού και πιο glossy look πέρασε από πάνω με λίγο highlighter για διακριτική λάμψη ή με ένα lip gloss.