Ας είμαστε ειλικρινείς: πολλές από εμάς θα θέλαμε πιο γεμάτα, σαρκώδη χείλη. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται μεγαλύτερα με το μακιγιάζ και όχι με κάποια ενέσιμη θεραπεία όπως πολλές νομίζουν. Το λεγόμενο overlining!

Παρακάτω θα σου πούμε βήμα βήμα πώς θα πετύχεις αυτή την τεχνική απλά και εύκολα.

#1 Δώσε βάση στην απόχρωση του μολυβιού

Εάν είσαι αρχάρια, είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα nude μολύβι για τα χείλη για να διατηρήσεις τα πράγματα φυσικά και να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες λαθών. Επίλεξε μια απόχρωση που είναι πιο κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου για μια πιο φυσική εμφάνιση.

#2 Δώσε φως στο V των χειλιών σου

Εάν έχεις ένα V που δεν είναι πολύ καθορισμένο (ένα κοινό πρόβλημα για άτομα με λεπτά χείλη), τότε η εφαρμογή ενός highlighter θα δώσει φως και θα κάνει τον σχηματισμό των χειλιών πιο εύκολο. Επιπλέον, είναι ένα μεγάλο hack για σαρκώδη χείλη στο λεπτό.

#3 «Γέμισε» τις άκρες

Ξεκίνα γεμίζοντας τις άκρες των χειλιών σου αντί να σχεδιάσεις μια αυστηρά έντονη γραμμή. Αυτό δίνει ένα απαλό περίγραμμα στα χείλη σου, άρα και ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Όσο για το V, στρογγυλοποίησε και συνέδεσε τις άκρες για να του δώσεις περισσότερη ευκρίνεια. Όταν φτάσεις στο κάτω χείλος, σχεδίασε μόνο μια γραμμή κάτω από τη μέση για ένα παχουλό αλλά φυσικό περίγραμμα.

Tip: Ποτέ μην κάνεις το λάθος να ξεφύγεις  από τη φυσική γραμμή των χειλιών σου. Είναι πάντα καλύτερο να ξεκινάς με μικρά βήματα τον σχηματισμό των χειλιών, γιατί οι διορθώσεις είναι πάντα δύσκολες.

#4 Κάνε blending στις άκρες

Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο πινέλο χειλιών ή απλά τα δάχτυλά σου, φέρε με ταμποναριστές κινήσεις το προϊόν προς το εσωτερικό του χείλους σου. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι γραμμές και θα σου δώσει ένα πολύ φυσικό φινίρισμα.

#5 Ώρα για γέμισμα

Πάρε οποιοδήποτε χρώμα κραγιόν θέλεις και άπλωσε το μόνο στο κέντρο του άνω και κάτω χείλους σου και ανέμειξε το προς τις εξωτερικές γωνίες χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα χείλη σου φαίνονται πολύ πιο γεμάτα και φυσικά.

feautured photo: Twenty20.com/sashapritchard