Ο έρωτας και οι σχέσεις βασίζονται στα συναισθήματα. Στα εφέ που έχει ο άλλος στην ψυχολογία και τη διάθεσή σου. Κανείς δε λέει ότι μια σχέση περιλαμβάνει μόνο καλά συναισθήματα, αυτό θα ήταν ουτοπία. Ωστόσο, τα πράγματα κρίνονται στην ποσότητα. Αν δηλαδή, ο σύντροφός σου σου ξυπνάει πολύ συχνά κάποια από τα παρακάτω (ή όλα) συναισθήματα, τότε η σχέση σας δεν είναι υγιής. Και προφανώς, δεν είναι ο σωστός τύπος για εσένα.

Ντροπή

Σε μια ερωτική σχέση θα πρέπει και οι δυο να νιώθετε αποδεκτοί ο ένας από τον άλλο. Αν τις περισσότερες φορές έρχεσαι σε θέση να ζητάς συγγνώμη ή να νιώθεις πως συνεχώς κάτι κάνεις λάθος, ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Είναι σημαντικό να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να ντρέπεσαι για αυτό.

Μοναξιά

Ακόμα και αν σας χωρίζουν χιλιόμετρα, το μαγικό με τις σχέσεις είναι πως οι ερωτευμένοι συνεχίζουν να νιώθουν ο ένας κοντά στον άλλο. Αν αυτό στη σχέση σου δεν ισχύει, μάλλον χρειάζεται να κάνεις μια ενδοσκόπηση και έπειτα μια συζήτηση.

Απογοήτευση

Όχι δεν είναι ΟΚ να αργεί στα ραντεβού σας, να ξεχνάει τα σχέδιά σας και να υπόσχεται πράγματα που ποτέ δεν τηρεί. Και όχι, δεν είσαι υποχρεωμένη να το ανέχεσαι.

Ζήλια

Μια υγιής σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Αν όμως η δική σου εμπιστοσύνη δέχεται συχνά πλήγματα και εσύ “θολές” και ασαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις σου, μάλλον ξοδεύεις χρόνο με κάποιον που δεν είναι τόσο “εκεί” όσο εσύ.

Φόβο

Το ζητούμενο σε μια σχέση είναι να μπορείς να δρας αυθόρμητα και όχι σαν να πρόκειται να ανατιναχτεί μια βόμβα. Τα θέματα θυμού το καθενός δεν είναι δική σου υπόθεση και δεν έχεις χώρο στη ζωή σου για αυτά.

Ανασφάλεια

Ένας σύντροφος θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Ακριβώς το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ για εκείνον. Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα σε μια σχέση είναι η ανασφάλεια και η υπόνοια της μη αποδοχής. Είτε αυτό έχει να κάνει με το σώμα σου είτε με κάποιο στοιχείο της προσωπικότητάς σου. Κατευθύνσου προς κάπου που γίνεσαι 100% αποδεκτή και εκτιμάσαι ακριβώς όσο σου αξίζει. Ίσως και παραπάνω.

featured image: Thought Catalog