Χρόνος υπάρχει, η διάθεση είναι αυτή που μας λείπει συνήθως. Γιατί είναι οκ να δεις τρεις αστυνομικές σειρές μυστηρίου. Φτάνει με το La Casa de Papel και όλες εκείνες τις σειρές που σε αγχώνουν, δεν σε αφήνουν να κλείσεις την τηλεόραση και τελικώς, οι πιθανότητες να μην είναι και τόσο καλές, είναι πολλές. Γι’ αυτό μαζέψαμε εκείνες τις πέντε σειρές που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη, θα σε χαλαρώσουν, θα σε κάνουν να γελάσεις και πάνω απ’ όλα δεν θα σε κάνουν να σκέφτεσαι πολύ.

Feel Good, Netflix

Αυτή η σειρά έχει ήδη τις καλύτερες κριτικές που θα μπορούσε, ενώ συγχαρητήρια ακούγονται από εδώ μέχρι την άλλη άκρη της Γης στην κωμικό και σεναριογράφο, Mae Martin. Μια –σχεδόν αυτοβιογραφική-  γενναία ρομαντική κομεντί του σήμερα με έξι επεισόδια και χιούμορ. Το Feel Good ακολουθεί τη σχέση της Mae και της καινούργιας της κοπέλας, George, σε κάθε της φάση.

Schitt’s Creek, Netflix

Ένα ακόμη μικρό διαμάντι του Netflix, το Schitt‘s Creek είναι μια σειρά για μια πλούσια οικογένεια που ο κόσμος της γυρνάει ανάποδα όταν χάνουν την περιουσία τους και αναγκάζονται να μετακομίσουν σε μια μικρή –σχεδόν τραγική- πόλη. Παρόλο που εμφανίστηκε το 2015, η σειρά αυτή για κάποιο ανεξήγητο λόγο κρύβεται στα άδυτα του Netflix. Και λέμε ανεξήγητο γιατί είναι αστεία, εύκολη να τη δεις και έχει ένα ιδιαίτερο καστ με τους Eugene Levy, Chris Elliott και Catherine O’Hara.

Parks and Recreation, Netflix

https://youtu.be/9djCOPHOvOw

Με κεντρική θεματική τον κόσμο της πολιτικής στις ΗΠΑ, το Parks and Recreation είναι ένα mockumentary για τις μικρές πόλεις στην Αμερική και τη ζωή τους στην μικρή κοινωνία. Μπορεί να λέγεται πως η πρώτη σεζόν είναι λίγο μέτρια, όμως στις επόμενες εξιλεώνεται γιατί… είναι φωτιά!

Broad City, Amazon Prime

Το Broad City έχει πέντε θεσπέσιες σεζόν να ακολουθούν τις δύο single κολλητές σε όλη τη Νέα Υόρκη. Μια σειρά για την πανάκριβη ζωή στο Μεγάλο Μήλο, αλλά και τους ανθρώπους που έρχονται και φεύγουν με τρομερή ευκολία. Η Ilana και η Abbi είναι εκείνες που με τρομερή αληθοφάνεια προσπαθούν να ζήσουν μέσα από τις κακοπληρωμένες δουλειές τους, τα μέτρια φλερτ τους και τις ενοχλητικές συγκάτοικους. Παρόλη τη μετριότητα όμως, μοιάζει οι δύο φίλες να διασκεδάζουν πολύ και έντονα. Αξίζει να ξεφύγεις λίγο από το Sex & The City, περιμένοντας το Younger.

Catastrophe, Amazon Prime

Μια ακόμη ρομαντική κομεντί για τα ήσυχα βράδια –ή και πρωινά- στο σπίτι. Το Catastrophe θα σου δείξει πως ο γάμος είναι αστείος –καμιά φορά γελοίος- αλλά δεν είναι πάντα εύκολος. Και θα το κάνει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο ακολουθώντας τους Rob και Sharon, ένα ζευγάρι παντρεμένων σαραντάρηδων που δεν ζουν αυτό το “happily ever after” που πίστευαν. Αλκοόλ, θέματα υγείας, απιστίες και απώλειες. Συνεπώς, το Catastrophe είναι μια σειρά για τη ζωή, όπως ακριβώς μπορεί να είναι αλλά και για τη σημασία της συντροφικότητας.

featured image: PaperCity Magazine