Ανεξάρτητα από το μέγεθος της ευχαρίστησης ή της αντιπάθειας που η μόδα μπορεί να μας προκαλεί μέσα από το πλήθος των τρόπων προβολής της, πλέον αποτελεί ένα μόνιμο θέμα ενδιαφέροντος σε όλα τα ΜΜΕ. Αποτελώντας ένα διαχρονικά αναλλοίωτο σε ένταση θέμα για το αναγνωστικό κοινό, το περιεχόμενο της εμπεριέχεται στις στήλες όλων σχεδόν των περιοδικών και εντύπων ανεξαρτήτου πληροφοριακής ποιότητας.

7w

Αγαπημένο χόμπυ κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτου σεξουαλικής ταυτότητας και σπουδών, η μόδα ανέκαθεν είχε πάνω της ένα ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο φλέρταρε τους πάντες επιτυχημένα. Η γοητεία της όμως, δεν είναι κάτι που πηγάζει από ένα συγκεκριμένο στοιχείο επιτυχίας, αλλά αντίθετα είναι πολυσύνθετη. Ο λόγος που ο καθένας από εμάς μεταφράζει ή συγγράφει τα δικά του μηνύματα μέσα από την επιλογή χρωμάτων, γραμμών και κυρίως ύφους, μαρτυρά τη μεγαλύτερη δύναμη της, την ελευθερία έκφρασης. Είτε μέσα από τη διαδήλωση της μοναδικότητας του ατόμου, είτε από την αποχή της, είτε από το φανατισμό της, η μόδα ανέκαθεν έδινε σε όποιον/α το ζητούσε μια ευκαιρία να δηλώσει, ότι ακριβώς ήθελε στο βαθμό που επιθυμούσε, εξασφαλίζοντας το πως θα ακουστεί.

Ίσως θα μπορούσαμε να την παρομοιώσουμε σαν να έχουμε μια απαιτητική, αλλά και ταυτόχρονα μια ελεύθερη σχέση, έχοντας ως μοναδικό εχθρό τη στασιμότητα. Ουσιαστικά είναι σαν να βγαίνεις ραντεβού με μια γυναίκα/ένα άντρα που δεν πρόκειται να παρατείνει το χρόνο της/του μαζί σας, εάν καθημερινά δεν βρίσκεται τρόπους να την ανανεώνετε και να την εξελίσετε μέσα από την “κοινή” καθημερινότητα. Τρέφεται μέσα από τις νέες ιδέες και φρέσκους τρόπους εναλλακτικής προσέγγισης και κυρίως συνδυασμών, των ήδη υπαρχόντων ρούχων στη γκαρνταρόμπα μας, αδιαφορώντας για το αν ο/η κάτοχος του/της έχει χρήματα ή όχι! Μια τέτοια σχέση άλλωστε δεν μπορούσε να στηριχτεί μόνο στο χρήμα, καθώς ακόμη και οι συστηματικές-συχνές αγορές, μαρτυρούν περισσότερο μια ανασφάλεια και αμφιβολία για την εικόνα του προσώπου που τις πραγματοποιεί από ότι μια ανήσυχη προσωπικότητα που εκφράζεται μέσα από τη διαρκή ανάμειξη παλιών στοιχείων με το τώρα.

Ξεκάθαρα, αλλά και ταυτόχρονα απόλυτα ειλικρινά, η μόδα πραγματικά μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Είναι το μοναδικό μέσο που στον/στην καθένα/μια από εμάς λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, αναδεικνύοντας τη δική του/της τρόπο σκέψης. Αποτελεί το προσωπικό επαναστατικό λάβαρο του/της καθενός/μιας μας ενάντια, ενάντια σε οτιδήποτε δεν μας αντιπροσωπεύει και δεν μας εκφράζει, με ένα απόλυτα ειρηνικό και ταυτόχρονα σιωπηλά ηχηρό τρόπο έκφρασης. Όλοι μας λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα μέσα από το ντύσιμο των ανθρώπων που συνταντούμε, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με αυτά. Ίσως προκειται για μια έκφραση που λειτουργεί σα φίλτρο, κατακρατώντας ότι έχει να κάνει με την μαζικότητα και την κατάργηση της αυτόβουλης και ανεξάρτητης σκέψης.

Η μόδα ίσως μπορούσε να παρομοιαστεί σαν κάθε μελλοντικό/η υποψήφιο/α που απλά περιμένει μια ευκαιρία, ώστε να χαλάσει τη μέχρι τώρα “συνηθισμένη & σταθερή” σχέση σου. Με αυτό τον τρόπο πολιτισμένα, απόλυτα ειλικρινά και το κυριότερο χωρίς κανένα δισταγμό, όλοι μας εκβιαζόμαστε με ένα πολύ γλυκό τρόπο, να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά! Να μπορούμε να εκπέμπουμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται την μοναδικότητα των σκέψεων μας, εκφραζόμενοι μέσα από τα ρούχα μας που μαρτυρούν τα πάντα για εμάς. Ανεξάρτητα λοιπόν εάν είστε δυναμικοί/ες, διστακτικοί/ες, αναρχικοί/ες, συντηρητικοί/ες είναι σίγουρο πως η μόδα μπορεί να σας δώσει ότι πραγματικά χρειάζεστε, προκειμένου να κάνετε τις πεποιθήσεις σας, όχι απλά γνωστές αλλά σεβαστές και κατανοητές σε όλους.

Άλλωστε σε τέτοιου είδους σχέσεις, ανεξάρτητα από τη διάρκεια τους, σου μένει χαραγμένη στο μυαλό η ένταση και κυρίως η διαφορετικότητα της σε σχέση με τις προηγούμενες, επιτρέποντας σου ωστόσο να προετοιμάζεις το καλύτερο δυνατό του εαυτού, για την επόμενη.