Και ήρθε το τέλος. Μιας ακόμη σχέσης, όχι ολόκληρης της ζωής σου! Διότι, όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχει αρχή, μέση και τέλος, πάντοτε με τη χροιά που εσύ τους δίνεις. Έλα να δούμε τα βήματα του σωστού του χωρισμού, του πρόστυχου και τί έπεται αυτού.

Broken-Heart

Βήμα 1ο: Πένθησε το. Η καθεμία στο στιλ της. Με μπουζούκια, ουίσκια και καψούρα να αναβλύζει προς όλες τις κατευθύνσεις; (δεν πίνουμε αν είναι να οδηγήσουμε, οκ;) Με ταινίες ρομαντικές στο σπίτι και 2 κιλά παγωτό για χωρισμό-αμερικανιά; Με σκίσιμο φωτογραφίας και βάψιμο κουρτίνας στο χρώμα που μισούσε; Με εργασιομανία και απανωτές εξόδους με τα κορίτσια; Το μόνο βέβαιο είναι ότι οφείλεις να ‘πενθήσεις’ το τέλος μιας σχέσης και όχι να φερθείς σαν να μην συνέβη ποτέ. Αν την ακυρώσεις, ακυρώνεις αυτόματα και τον εαυτό σου.

Βήμα 2ο: Όταν περάσει η μεγάλη ένταση, καλό είναι να έρθεις αντιμέτωπη με το δικό σου μερίδιο ευθύνης. Ναι, καλά άκουσες. Ακόμα και αν σε χώρισε εκείνος ή αν απίστησε ο τρισκατάρατος, όλα ξεκινάνε από τη μεταξύ σας σχέση. Πολλές φορές, οι σχέσεις μας ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο που υποσυνείδητα επαναλαμβάνουμε. Αναλογίσου τις μέχρι τώρα επιλογές σου και βρες τα κοινά σημεία.

Βήμα 3ο: Μην κρατάς μόνο τα καλά. Κράτα και τα άσχημα. Αυτά είναι που σε εξελίσσουν και σε ωριμάζουν και που σε φέρνουν λίγο πιο κοντά στην αυτογνωσία. Μόνο μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις ανακαλύπτεις τα όρια σου, τί αντέχεις και τί όχι. Συνεπώς, είναι ένα πολύ χρήσιμο μάθημα για την επόμενη φορά.

Βήμα 4ο: Και τώρα φίλοι; Εντάξει, πήξαμε με το σουηδικό μοντέλο ‘βγαίνω με τον πρώην και τη νυν του και τους κοιτώ και τους φτύνω μην τους ματιάσω, διότι είμαι και πολύ υπεράνω’. Πέρα από την πλάκα, όλα έχουν να κάνουν με το είδος της σχέσης σας. Αν από εραστές, είχατε γίνει σαν αδερφάκια, ίσως θα σου είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις μια κάποια φιλική σχέση και να μην αλλάζεις δρόμο κάθε που τον πετυχαίνεις. Αλλά, μεταξύ μας τώρα, πόσο εύκολο είναι να προχωρήσεις όταν συνεχίζεις να βλέπεις καθημερινά έναν άντρα που σ’αγάπησε πολύ; Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει.

Βήμα 5ο: Προχώρα! Ξέρω ότι στα λόγια είναι εύκολο, αλλά πόσο εφικτό είναι να γνωρίσεις τον επόμενο έρωτα σε μια εποχή όπου οι σχέσεις έχουν αλλοτριωθεί (ανεβαίνει το επίπεδο) και οι άνθρωποι δεν φλερτάρουν; Με το ‘προχώρα’ όμως, δεν εννοώ απαραίτητα να ξαναερωτευτείς. Διασκέδασε με φίλους αλλά και μόνη, κάνε όλα εκείνα που δεν έκανες πριν, φλέρταρε με τον περιπτερά κι ας μην σου αρέσει. Ένα κοπλιμέντο κι ένα γλυκό χαμόγελο πάντα φτιάχνουν το κέφι. Ο έρωτας δεν χρειάζεται να έχει αποδέκτη έναν άντρα, αλλά τη ζωή εν γένει.