Η σειρά που θα βρεις τις τελευταίες μέρες να σου προτείνει το Netflix έχει τίτλο Οδηγός Αστρολογίας για Ραγισμένες Καρδιές, (Guida astrologica per cuori infranti), και πρόκειται για τη νέα ιταλική σειρά της πλατφόρμας.

Είναι βασισμένη στη πρώτη νουβέλα της Silvia Zucca και αφορά την ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που χρησιμοποιεί τα σημάδια της αστρολογίας προκειμένου να βρει την αγάπη.

Η σειρά είναι μοιρασμένη σε έξι μισάωρα επεισόδια, το καθένα με κεντρικό θέμα ένα ζώδιο, ξεκινώντας από τον Κριό και τελειώνοντας με τον Παρθένο. 

Όλα συμβαίνουν στο Τορίνο και στη ζωή της Alice Bassi, βοηθού παραγωγής σε μία μικρή εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών. Η Alice είναι μόνη, λίγο μετά τα 30 και αγχωμένη για την αναζήτηση της αγάπης. Από το πρώτο επεισόδιο συναντά τον Tio, ο οποίος θα γίνει ο καθοδηγητής και ο αστρολόγος-guru προκειμένου να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει στη ζωή της.

Netflix

Στον ρόλο της Alice Bassi, θα αναγνωρίσεις την Claudia Gusmano, μία Zooey Deschanel και Bridget Jones μαζί. Είναι βιαστική, αγχωμένη, αστεία και αισιόδοξη. Τα περισσότερα λάθη της τυχαίνει να γίνονται μπροστά στα μάτια του αφεντικού της Davide (Michele Rosiello) και τη βοηθούν πάντα να συμμαζέψει τη ζωή της η κολλητή της Paola (Esther Elisha) και ο Τio (Lorenzo Adorni).

Εκείνη, Ζυγός, χρειάζεται να βρει έναν άντρα με το ζώδιο που της ταιριάζει, όπως της εξηγεί ο Tio. Η σειρά λειτουργεί όπως το τηλεοπτικό παιχνίδι που σχεδιάζει η Alice για το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζεται. Σε κάθε επεισόδιο ο Tio εξηγεί λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάθε ζωδίου. Εκτός από τους Λέοντες, δεν είναι ιδιαίτερα καλός με τα άλλα ζώδια.

Οι άντρες Κριοί, για παράδειγμα, είναι σαν τον Ταρζάν, ενώ οι Δίδυμοι ζουν στο χάος.

Για κάθε αποτυχημένη προσπάθεια της Alice, ο Tio διαπιστώνει γρήγορα ότι ήταν επειδή το ζώδιο του άνδρα δεν ήταν συμβατό με εκείνη.

Η παραγωγή ανήκει στην Italian International Film – Lucisano, με δημιουργό την Bindu de Stoppani, η οποία σκηνοθέτησε τα πρώτα έξι επεισόδια σε συνεργασία με τη Μichela Andreozzi.

Λειτουργεί πράγματι η συμβατότητα με την αστρολογία; Λοιπόν, η σειρά δεν το έχει αποκρυπτογραφήσει ακόμη αυτό, αν και υπάρχουν μικρές ενδείξεις ότι μάλλον δεν το κάνει. Σίγουρα πάντως διασκεδάζει με την ιδέα.

Ο Οδηγός Αστρολογίας για Ραγισμένες Καρδιές είναι στο Netflix από τις 27 Οκτωβρίου και περιμένουμε για τα επόμενα έξι ζώδια.