Ο ηθοποιός και podcaster Michael Rapaport (μεταξύ άλλων) είδε κάτι υποκριτικό στην εμφάνιση της Alexandria Ocasio-Cortez στο Met Gala 2021, που χωρίς αμφιβολία συζητήθηκε πολύ.

Τα πολιτικά μηνύματα ήταν πάντα κομμάτι της μόδας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Είτε ηχηρά, είτε αθόρυβα και κρυμμένα σε στρατηγικά σημεία ενός ρούχου ή ενός μακιγιάζ ή ακόμα και υποσυνείδητα. Το ίδιο συνέβη και με το πίσω μέρος του λευκού φορέματος της βουλευτού των Δημοκρατικών Alexandria Ocasio-Cortez, στην εμφάνιση της στο Met Gala 2021 και το μήνυμα με τα κόκκινα γράμματα που δήλωναν ηχηρά: Tax The Rich.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandria Ocasio-Cortez (@aoc)

Η εμφάνιση βέβαια αυτή σχολιάστηκε και αρνητικά, καθώς πολλοί τόνισαν το υποκριτικό του πράγματος: Μία δήλωση-μήνυμα για τη φορολόγηση των πλουσίων, την ώρα που το εισιτήριο για το Met Gala, κοστολογείται περίπου 30.000 δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα ένας από τους επικριτές της εμφάνισης της Alexandria Ocasio-Cortez, ήταν και ο ηθοποιός Michael Rapaport, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε για την πολιτικό: «Φορά custom ‘’Tax The Rich’’ φόρεμα ενώ βρίσκεται στο πιο ελιτίστικο event στον κόσμο. Σύντομα η Alexandria Ocasio-Cortez θα είναι πολύ πλούσια, έχοντας κλείσει ένα τεράστιο συμβόλαιο με κάποια εταιρεία παραγωγής, αφήνοντας τελικά πίσω της την πολιτική», ενώ συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κόσμο που τον ακολουθεί: «Σταματήστε να συμπεριφέρεστε στους πολιτικούς σαν celebrities. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι και θα έπρεπε να δουλεύουν για τον κόσμο.»

O συγγραφέας David Hookstead, εξέφρασε και εκείνος τη δυσαρέσκειά του με μία απορία: «Αν η AOC μισεί τόσο τους πλούσιους, γιατί παρευρίσκεται σε μια εκδήλωση που μόνο οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Αμερική έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν;».

Iconic ή όχι πάντως, η εμφάνιση της ΑΟC αλλά και το μήνυμα που θέλησε να περάσει έγιναν εύκολα viral.