Και τώρα εσύ θα αναρωτιέσαι τι κάνουν τα κολοκυθάκια μέσα στα σπαγγέτι; Πού πήγε ο κιμάς, η κόκκινη σάλτσα, η κρέμα γάλακτος έστω;

Για να σε καθησυχάσουμε, σου εγγυόμαστε πως τα κολοκυθάκια σε καμία περίπτωση δεν θα καταστρέψουν τα μακαρόνια που τόσο λατρεύεις. Ίσα ίσα, θα τα κάνουν πιο νόστιμα, πιο ζουμερά και ταυτόχρονα crispy.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 250 γραμμάρια από την αγαπημένη σου έτοιμη σάλτσα για μακαρόνια (προαιρετικά)
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
  • κάποιο είδος τυριού, φέτες μοτσαρέλα η προβολόνε, και λίγος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξέ τα και περίχυσέ τα με τη σάλτσα.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτύπα το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα κομμένα κολοκυθάκια και ανακάτεψε με το χέρι. Πρόσθεσε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Μετάφερε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, με λίγο διάστημα μεταξύ τους. Από πάνω ρίξε εάν θες λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο. Ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να ροδίσουν.

Βγάλε το ταψί από τον φούρνο. Πασπάλισε με το τυρί της αρεσκείας σου και βάλε το ξανά στον φούρνο για τα τελευταία 5 λεπτά.

Σέρβιρε τα μακαρόνια σε βαθιά μπολ και από πάνω βάλε μια μεγάλη κουταλιά από τα κολοκυθάκια με το τυρί της αρεσκείας σου και τον φρέσκο βασιλικό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Cheesecake με κεράσια, πάνω σε τραγανή φωλιά από φύλλο κρούστας