Ο χωρισμός είναι ένα από τα πιο δύσκολα και πιο επώδυνα στάδια μίας ερωτικής σχέσης. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, η απόφαση του χωρισμού μοιάζει με πανύψηλο βουνό που η ανάβαση φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτη. Όσο κι αν αφουγκραζόμαστε τα σημάδια και τις ενδείξεις αυτού, εμείς επιμένουν να διατηρούμε μία σχέση και να προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε δίνοντας της μερικές μόνο «ανάσες ζωής».

Ακολουθούν κάποιες περιπτώσεις μέσα στη σχέση σου που σου δείχνουν περίτρανα αν η προσπάθεια που κάνεις αξίζει ή αν απλά πρέπει να πάρεις την απόφαση να χωρίσεις όσο είναι ακόμη καιρός!

Η στασιμότητα κι η βαρεμάρα

Χώρισε αν…

έχεις αυτά τα συναισθήματα παρά το γεγονός ότι κάνετε μαζί αντικειμενικά διασκεδαστικά πράγματα. Σε περίπτωση που πάτε για αναρρίχηση, οργανώνετε εκδρομές τα Σαββατοκύριακα ή σου κάνει συνεχώς ευχάριστες εκπλήξεις αλλά εσύ συνεχίζεις να σκέφτεσαι πως θα ήσουν καλύτερα μόνη σου ή έχοντας ως παρέα τις κολλητές σου, τότε το πράγμα είναι ξεκάθαρο.

Συνέχισε να προσπαθείς αν…

μπορεί παλιότερα να πέταγες τη σκούφια σου για να βλέπεις με τις ώρες σειρές στο Netflix και τώρα να νιώθεις πως αυτό σε έχει κουράσει. Αν θέλεις να ανανεώσεις τη σχέση σου, να βγεις περισσότερο έξω και να συζητήσεις πιο ουσιαστικά πράγματα από το τι συνέβη στο εκάστοτε επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς. Στην πραγματικότητα δε βαριέσαι εκείνον, απλώς άλλαξαν οι προτιμήσεις κι οι συνήθειες σου.

Οι τσακωμοί κι ο θυμός

Χώρισε αν…

πιάνεις τον εαυτό σου να γεμίζει με θυμό κάθε φορά που λέει ένα κρύο αστείο ή κάνει κάτι που ξέρει ότι σε ενοχλεί. Οι εκρήξεις αυτές μπορεί για άλλους να φαντάζουν περιττές κι ανούσιες αλλά εσένα πρέπει να σου χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου. Ήρθε η ώρα να μιλήσετε σοβαρά για τη σχέση σας και να δεις αν ταιριάζετε όσο πίστευες στην αρχή.

Συνέχισε να προσπαθείς αν…

υπάρχει κάτι άλλο βαθύτερο και πιο σημαντικό που σου δημιουργεί εκνευρισμό ή θυμό και καταλήγεις να ξεσπάς πάνω του. Αυτές είναι πράγματι οι περιπτώσεις που τον αδικείς ή που σκέφτεσαι για ανόητους λόγους τον χωρισμό. Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις λίγο χρόνο μόνη σου, να σκεφτείς τα προβλήματα σου και στη συνέχεια να τα συζητήσεις μαζί του ώστε να βρείτε από κοινού μία λύση.

To μειωμένο σεξ

Χώρισε αν…

δε βρίσκεις ποτέ αυτή την πολυπόθητη «κατάλληλη στιγμή» για να έρθετε σε επαφή. Αν η ιδέα του να κάνετε σεξ σε κουράζει, σε απωθεί και βλέπεις την όλη διαδικασία σαν ένα καταναγκαστικό έργο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος. Η ερωτική επαφή είναι οργανικό και πρωτεύον κομμάτι σε μία σχέση, γι’ αυτό κι όταν εντοπίζονται προβλήματα εκεί, τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά.

Συνέχισε να προσπαθείς αν…

υπάρχει η ερωτική έλξη αλλά οι επαφές έχουν αρχίσει να μειώνονται για άλλους λόγους. Το άγχος, η πίεση κι η σωματική κούραση είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να επηρεάσουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ενός ζευγαριού. Εφόσον, λοιπόν, τα αίτια και στη δική σας περίπτωση είναι αυτά, αξίζει να προσπαθήσεις να ξαναζωντανέψεις τη σχέση σας!

Ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε μαζί

Χώρισε αν…

προτιμάς να περάσεις όλη σου τη μέρα με τις φίλες σου και καθόλου χρόνο με τον σύντροφο σου. Άλλο ένα σημάδι, δε, που έγκειται σε αυτήν την παράμετρο της σχέσης είναι όταν ενώ βγαίνεις με την παρέα σου συμπεριφέρεσαι ως ελεύθερη φλερτάροντας με αγνώστους κι επιδιώκοντας την ερωτική έλξη.

Συνέχισε να προσπαθείς αν…

απλώς σου έχουν λείψει οι φίλες σου και θέλεις να τους δώσεις περισσότερη προσοχή. Στην αρχή μίας σχέσης είναι λογικό να δίνεις μεγαλύτερη βάση στον σύντροφο σου καθώς θέλεις να τον γνωρίσεις καλύτερα και να μάθεις κάθε πτυχή της καθημερινότητας του. Όταν, λοιπόν, περάσει αυτή η φάση επαναφέρεις και πάλι την ισορροπία στη ζωή σου κι επιδιώκεις να αφιερώνεις αντίστοιχο χρόνο και στις φίλες σου. Αν ταυτίζεσαι με αυτήν την περίπτωση, τότε ο χωρισμός δεν είναι απαραίτητος.

H ελπίδα ότι θα αλλάξει

Χώρισε αν…

περιμένεις να αλλάξει κάθε πτυχή του εαυτού και της προσωπικότητάς του. Αν του ζητάς συνεχώς να βελτιώνεται και να έρχεται στα δικά σου μέτρα και σταθμά. Έναν άνθρωπο τον αγαπάς με τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του. Τα δεύτερα, δε, είναι αυτά που τον ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Σε περίπτωση που θες να κάνει τόσο μεγάλες αλλαγές, σε διαβεβαιώνω ότι θα απογοητευτείς κι ότι κάποια στιγμή δεν θα αντέχετε ο ένας τον άλλο (αν δεν έχει συμβεί ήδη, δηλαδή).

Συνέχισε να προσπαθείς αν…

αυτά που θέλεις να αλλάξει αφορούν πράγματα της σχέσης σας και μόνο. Σε κάθε σχέση πρέπει κι οι δύο να κάνουν υποχωρήσεις, να προσπαθήσουν να έρθουν ο ένας πιο κοντά στον άλλον ώστε να διατηρηθεί μία ισορροπία και μία καλή χημεία. Με υπομονή και καλοπροαίρετη διάθεση, λοιπόν, θα μπορέσετε να μειώσετε αυτό το χάσμα.

Δες ακόμα33 λόγοι για να του πεις “αντίο”


featured photo: Thought Catalog gifs: giphy