Αν αγαπάς τον συγγραφέα Matt Haig, τότε ξέρεις και πως τα βιβλία του συνήθως γίνονται best-seller. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις τόσο καλά είναι πως ο ίδιος έχει γράψει και μερικά παιδικά βιβλία, που έγιναν επίσης μεγάλες επιτυχίες. Ένα από αυτά, θα δούμε να μεταφέρεται φέτος στην οθόνη του Netflix.

To Netflix με το A Boy Called Christmas φέρνει τα Χριστούγεννα πιο νωρίς φέτος

H ταινία ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού αγοριού, του Nikolas. Εκείνος αποφασίζει ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι για να ξαναβρεί τον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει για να αναζητήσει ένα χωριό ξωτικών. Ο Nikolas ξεκινά το ταξίδι του έχοντας μαζί του για παρέα ένα ποντίκι που αργότερα ανακαλύπτει ότι μιλά. Αμέσως μετά προστίθεται στην παρέα και ένας φιλικός τάρανδος. Οι τρεις τους δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει σε αυτή τη διαδρομή και πόσες εκπλήξεις ακόμη θα συναντήσουν.

Η έκπληξη για εμάς είναι η συμμετοχή της Maggie Smith

Βλέποντας το trailer καταλαβαίνεις ότι η φωνή της αφήγησης είναι αρκετά γνώριμη. Αμέσως μετά εμφανίζεται η αγαπημένη όλων, Maggie Smith, σε έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι. Μαζί με την αφήγησή της, μικροί και μεγάλοι καλούνται να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και να θυμηθούν τι πάει να πει καλοσύνη και προσφορά.

Όλα αυτά ενώ παράλληλα πρέπει να μάθουμε αν τελικά ο Nikolas είναι ο Άι Βασίλης που όλοι γνωρίζουμε. Με το βιβλίο του, ο Matt Haig επεδίωξε μία νέα ιστορία γύρω από τον θρύλο του Άγιου Βασίλη. Έτσι, σε αυτή την ταινία έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα origin story, διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

“Για να βρεις τη χαρά, χρειάζεται πρώτα να γνωρίσεις τη λύπη”

Ολόκληρη η ιστορία της ταινίας στηρίζεται σε ένα δυσάρεστο οικογενειακό γεγονός, κάτι που τη δένει πολύ με την πραγματικότητα. Αυτό είναι και κάτι που στηρίζουν πολύ οι δημιουργοί της ταινίας. Για να ταυτιστούν οι θεατές με μία ιστορία, αυτή πρέπει να περιέχει έστω και μία μικρή δόση λύπης μέσα της. Για να μπορέσουμε όλοι αργότερα να εκτιμήσουμε και να βιώσουμε τη χαρά που έρχεται με το τέλος της ταινίας.