Αν είσαι έγκυος, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου θα αναρωτιέστε αν επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και το κατά πόσο το σεξ είναι ασφαλές για το μωρό.

Δεν είσαι η μόνη. Πολλές μέλλουσες μαμάδες έχουν την ίδια απορία μαζί με πολλούς φόβους που τη συνοδεύουν.

Αρχικά να ξέρεις πως ο μόνος που μπορεί να σου δώσει το πράσινο φως είναι ο γυναικολόγος σου.

Αν όλα είναι καλά, τότε το σεξ κατά η διάρκεια της κύησης δεν είναι απαγορευτικό, αντίθετα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό.

Μπορεί να είναι το καλύτερο σεξ της ζωής σου.

Μόλις ξεπεράσεις τις πρωινές αδιαθεσίες και αισθανθείς λίγο καλύτερα, ενδεχομένως να συνειδητοποιήσεις πως το σεξ κατά τη διάρκεια της κύησης είναι καλύτερο απ’ ότι πριν. Οι ορμόνες σου είναι στο peak τους και αυτό βοηθά με πολλούς τρόπους κάνοντάς σε σε πολλές περιπτώσεις ασυγκράτητη.

Μπορεί να μην θέλεις όμως και καθόλου

Έχεις ακούσει ενδεχομένως για την υψηλή λίμπιντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις γυναικών, που δεν έχουν καθόλου διάθεση. Και αυτό είναι επίσης φυσιολογικό. Λίγο το άγχος, λίγο κάποιες φοβίες, λίγο οι ορμόνες είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική σου διάθεση.

Οι οργασμοί έχουν διπλάσια δύναμη

Ναι ισχύει. Με όλη την επιπλέον ροή αίματος στα πιο ευαίσθητα σημεία σου, η περιοχή γίνεται πιο ευαίσθητη. Αυτό κάνει τους οργασμούς σου πολύ πιο δυνατούς, κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Θα χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί με τον σύντροφό σου

Οι αγαπημένες σας στάσεις πριν μείνεις έγκυος μπορεί να είναι οι λιγότερο αγαπημένες σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα δεις πως θα σε βολέψουν διαφορετικά πράγματα απ’ ότι πριν μείνεις έγκυος και σίγουρα θα δοκιμάσεις και πολλά που πριν ίσως να μην είχες σκεφτεί. Αλλά κι αυτό έχει την πλάκα του!

Ένας οργασμός μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις

Μέχρι το τρίτο τρίμηνο, μπορεί να έχεις ήδη κάποιες ψευδοσυσπάσεις, γνωστές και ως Braxton-Hicks. Αυτές μπορεί να προκληθούν από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός οργασμού. Μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά είναι εντελώς φυσιολογικό.

Όπως και σε καθετί που αφορά το σεξ, ο καθένας έχει τα όρια, τα θέλω του και τις επιθυμίες του. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι επικίνδυνο, αν ακούσεις τις συμβουλές του γιατρού σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, οτιδήποτε αισθανθείς παράξενο ή ενοχλητικό, μη διστάσεις να το επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.