Γνώρισες έναν Σκορπιό, βγήκες μαζί του, σου αρέσει ή έχεις φτάσει στο σημείο ακόμη και να ξεκινήσεις μια σχέση μαζί του. Προσπαθείς να τον καταλάβεις. Τι χαρακτήρας είναι ένας Σκορπιός. Παρακάτω θα ανακαλύψεις ορισμένα μυστικά για τον Σκορπιό, που θα σε βοηθήσουν να τον μάθεις καλύτερα.

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ένα σταθερό ζώδιο, γεννημένο στη μέση μιας εποχής. Ανήκει στα ζώδια του Νερού, στα οποία κυριαρχεί το συναισθηματικό στοιχείο. Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Πλούτωνας, ένας πλανήτης που ταυτίζεται με τη γνώση, την αναγέννηση και τη γενναιότητα.

Σύμβολο του Σκορπιού είναι το ομώνυμο έντομο και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά υπάρχει για να σας θυμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να βρεθείτε απέναντί τους. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα «τρελό», κακό και επικίνδυνο ζώδιο είναι μέρος της γοητείας του.

Ο Σκορπιός είναι ισχυρός, ανεξάρτητος, θαρραλέος και δυνατός. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι έξυπνοι, αναγνωρίζουν την αξία τους και δεν υποχωρούν. Δεν ενδιαφέρονται να κάνουν πίσω για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Είναι αποφασιστικοί και σίγουροι ότι έχουν δίκιο. Είναι δύσκολο να αλλάξεις γνώμη σε έναν Σκορπιό.

Οι Σκορπιοί ελκύονται από τη σκοτεινή, επικίνδυνη και συναρπαστική πλευρά της ζωής. Όσο πιο απαγορευμένο είναι κάτι, τόσο πιο γοητευτικό για τον Σκορπιό. Δεν είναι ανήθικοι, απλώς θέλουν να ζήσουν τα πάντα. Είναι θερμοί υποστηρικτές του «κάνε ό,τι θέλεις».

Τι χαρακτήρας είναι ο Σκορπιός;

Οι Σκορπιοί είναι χαρισματικοί, οξυδερκείς και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Η ζωή τους είναι συνήθως «πολύχρωμη», γεμάτη εμπειρίες. Ωστόσο δεν διαλαλούν τα κατορθώματά τους, αντίθετα είναι το πιο μυστικοπαθές ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Τους αρέσει να συζητούν για υποθέσεις άλλων, αλλά όταν πρόκειται για τα δικά τους θέματα, παίζουν με κλειστά χαρτιά. Μην προσπαθήσεις ποτέ αν αντλήσεις πληροφορίες από έναν Σκορπιό, οι πιθανότητες λένε ότι δεν θα σου βγει σε καλό.

Ο κυβερνήτης Πλούτωνας τους κάνει σοφούς, δυνατούς, τόσο, που ακόμη και όταν πέφτουν, ξανασηκώνονται, όπως ακριβώς ο φοίνικας που αναγεννάται. Είναι συμφιλιωμένοι με την ιδέα του θανάτου, ξέρουν ότι βρίσκονται στη Γη για περιορισμένο χρόνο, γι’ αυτό και ζουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Ταυτόχρονα, ο Σκορπιός είναι το πιο σεξουαλικό ζώδιο, με τον ερωτισμό τους να είναι ιδιαίτερα έντονος.

Το έντονο ταπεραμέντο του τον κάνει εκδικητικό. Δεν θα ξεχάσουν όσους τους φέρθηκαν άσχημα, ούτε θα τους αντιμετωπίσουν με κατανόηση. Αντίθετα, θα απολαύσουν να τους βλέπουν να καταστρέφονται. Η αχίλλειος πτέρνα του Σκορπιού είναι ίσως η τάση του να είναι τόσο μυστικοπαθής. Αυτό το στοιχείο τους κάνει να μοιάζουν απόμακροι, ψυχροί ή αδιάφοροι, αλλά κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν ισχύει, χρειάζονται απλώς ενθάρρυνση για να ανοιχτούν περισσότερο.

Οποιαδήποτε πράξη απιστίας, όσο ασήμαντη κι αν είναι, είναι πιθανό να τους αποτρέψει εντελώς. Δεν θα ανεχθούν ψέματα, προδοσίες ή συμμαχίες με άλλους. Βεβαιώσου ότι έχεις διαλέξει μεριά –τη δική τους- και μείνε εκεί. Ο Σκορπιός θα σου προσφέρει ασφάλεια.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι επίσης έντονα παθιασμένοι και αγαπούν το σεξ. Η γλώσσα της αγάπης τους είναι επομένως μια σωματική έκφραση. Σε ένα σκοτεινό ιδιωτικό δωμάτιο, θα κερδίσεις την πλήρη προσοχή του. Τους αρέσει το παιχνίδι ρόλων, τα παιχνίδια, οι φαντασιώσεις, να ανακαλύπτουν τις κρυφές σου επιθυμίες και να τις πραγματοποιούν.

Η επικοινωνία ίσως αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση λόγω της έμφυτης μυστικότητάς τους. Ίσως χρειαστεί να εργαστείς σκληρά για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, αλλά μην τα παρατήσεις, με λίγη προσπάθεια θα τα καταφέρεις.

Τα συμβατά ζώδια του Σκορπιού για αγάπη, σεξ και ρομαντισμό είναι τα υπόλοιπα ζώδια του Νερού, δηλαδή ο Καρκίνος και ο Ιχθύς. Το αντίθετο ζώδιο του Σκορπιού, ο Ταύρος κάνει ένα εντελώς αντίθετο, από κάθε άποψη ζευγάρι, αλλά αυτό είναι που γοητεύει και τα δύο. Άλλωστε και οι δύο είναι πολύ σεξουαλικοί και έχουν σωματικό πάθος, οπότε σίγουρα εκεί ταιριάζουν. Ο Ταύρος είναι επίσης αποφασιστικός και αρκετά δυνατός για να χειριστεί τον Σκορπιό και να μην παρασυρθεί.

Τι να περιμένεις από μια σχέση με Σκορπιό

Ο Σκορπιός θα σου χαρίσει μια παθιασμένη σχέση με άφθονο σεξ, στοργή και χημεία, κρατώντας ζωντανό τον ενθουσιασμό για πολλά χρόνια!

Μπορείς επίσης να περιμένεις πίστη και ακλόνητη αφοσίωση απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Ένας Σκορπιός είναι σαν ένας σούπερ ήρωας, έτσι δεν θα σταθεί απλώς στο πλευρό σου, αλλά θα παλέψει για εσάς. Είναι ένας υπέροχος σύμμαχος γιατί θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει, ενώ θα σου χαρίσει απλόχερα αφοσίωση και σεβασμό. Θα δημιουργήσει ένα ιδιωτικό «βασίλειο» για να ζήσεις εκεί με ασφάλεια και ευτυχία, αλλά δε θα δεχτεί εξωτερικές παρεμβάσεις. Αν ψάχνεις για μια δυνατή σχέση, ο Σκορπιός είναι ο άνθρωπός σου.