Εάν είσαι vegan, υπάρχει 99 τοις εκατό πιθανότητα να μην έχεις πιει ένα πραγματικό milkshake από τότε που το αποφάσισες.

Το πνευματικό τέκνο της Hannah Sunderani, το βιβλίο μαγειρικής The Two Spoons, είναι γεμάτο με plant-based συνταγές εμπνευσμένες από τη Γαλλία (ooh la la) που αποδεικνύουν ότι το “καθαρό” φαγητό μπορεί να είναι και νόστιμο.

Αυτή η συνταγή είναι ένα shake σοκολάτας που παρασκευάζεται με γάλα βρώμης και βούτυρο αμυγδάλου και γλυκαίνεται με χουρμάδες. Περιέχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο: βρώμη, μια μπανάνα και ένα πλούσιο σφηνάκι εσπρέσο.

Κι αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που παραλείπουν το πρωινό, δεν θα είσαι πια. Χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να το χτυπήσεις στο μπλέντερ.

Αν θες μπορείς να προσθέσεις μία γενναία ποσότητα vegan σαντιγί και vegan σάλτσα σοκολάτας και έτσι να έχεις όλο το πακέτο.

Τι θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη

¼ φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη

1 μεγάλη παγωμένη μπανάνα, ψιλοκομμένη

1 χουρμά, χωρίς κουκούτσι

1 σφηνάκι εσπρέσο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου

2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μία πρέζα αλάτι

3 έως 5 παγάκια

vegan σαντιγί

vegan σάλτσα σοκολάτας

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε το γάλα βρώμης, τη βρώμη, την παγωμένη μπανάνα, τον χουρμά, τον εσπρέσο, το βούτυρο αμυγδάλου, τη σκόνη κακάο, την κανέλα, το αλάτι και 3 παγάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο ποτήρι. Περίχυσε με σαντιγί και λίγη σάλτσα σοκολάτας.