Τρεις γλυκές συνταγές για να δοκιμάσεις όποια σε εμπνέει περισσότερο.

Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τρούφες με άρωμα πορτοκάλι, ντόνατς με γλάσο από σιρόπι σφενδάμου και ένα κλασικό μεξικάνικο κέικ.

Σοκολατένιες τρούφες με πορτοκάλι

Οι σοκολατένιες τρούφες είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκίσματα. Κλασικό αλλά όχι βαρετό.

Και αυτή η συνταγή από το blog thecookinyou.gr είναι η ιδανική αν ψάχνεις μια νόστιμη και εύκολη συνταγή, αφού περιέχει μόνο 2 υλικά. Εσύ φυσικά μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλο φανταστείς. Καρύδια, τριμμένο μπισκότο, ξερά φρούτα. Αφού παγώσουν μπορείς να τις στολίσεις με τρούφα, κακάο, λευκή σοκολάτα ή ό,τι άλλο σκεφτείς!

Υλικά (για περίπου 25 τρουφάκια): 400 γραμμάρια κουβερτούρα 220 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Θα βρεις τη συνταγή εδώ

Ντόνατς με γλάσο από σιρόπι σφενδάμου

Ντόνατς με γλάσο από σιρόπι σφενδάμου
thesweetandsimplekitchen.com

Τα ντόνατς έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αποτελούν το τέλειο γλύκισμα για το πρωινό μας ή για να συνοδεύσει τον καφέ μας. Και φυσικά δεν μπορείς να τους αντισταθείς και να φας μόνο ένα.

Εάν τρέφεις και εσύ την ίδια συμπάθεια για τα ντόνατς, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου στην κουζίνα σου. Η παρακάτω συνταγή για ντόνατς με γλάσο από σιρόπι σφενδάμου είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι!

Υλικά: 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο λίγο αλάτι 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 2 αυγά 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος λάδι για το τηγάνισμα Για το γλάσο:

3 κούπες ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα

Θα βρεις τη συνταγή εδώ

Tres Leches with a twist ή αλλιώς πώς θα προσθέσεις μια πινελιά στο κλασικό μεξικάνικο κέικ

Tres Leches: Πώς θα προσθέσεις μια πιο γιορτινή πινελιά στο κλασικό μεξικάνικο κέικ
camillestyles.com

Έχουμε ξαναπεί πως δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά για τον πρωινό -ή και τον απογευματινό- καφέ σου από λίγο κέικ.

Αν όμως έχεις βαρεθεί τα κλασικά κέικ σου έχουμε την τέλεια συνταγή. Και όχι για να ένα οποιοδήποτε κέικ αλλά για μεξικάνικο κέικ! Το κέικ tres leches, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τα τρία γάλατα τα οποία απαιτούνται για την παρασκευή του, ίσως το ξέρεις.

Εδώ θα το δεις όμως με μια μικρή παραλλαγή που το κάνει ακόμα πιο υπέροχο. Την προσθήκη αλκοόλ!

Υλικά:

Για το κέικ:

4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας Για το μείγμα tres leches:

1 κουτί γάλα εβαπορέ 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα ½ φλιτζάνι ρούμι ¼ φλιτζάνι εσπρέσο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κoυταλάκι του γλυκού βανίλια ½ κουταλάκι κάρδαμο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Για τη μαρέγκα:

120 γραμμάρια ασπράδια αυγών λίγο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική 120 γρμμάρια ζάχαρη άχνη

Θα βρεις τη συνταγή εδώ