Έχουμε ξαναπεί πως δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά για τον πρωινό -ή και τον απογευματινό- καφέ σου από λίγο κέικ.

Αν όμως έχεις βαρεθεί τα κλασικά κέικ σου έχουμε την τέλεια συνταγή. Και όχι για να ένα οποιοδήποτε κέικ αλλά για μεξικάνικο κέικ! Το κέικ tres leches, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τα τρία γάλατα τα οποία απαιτούνται για την παρασκευή του, ίσως το ξέρεις.

Εδώ θα το δεις όμως με μια μικρή παραλλαγή που το κάνει ακόμα πιο υπέροχο. Την προσθήκη λίγου αλκοόλ!

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα tres leches:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ½ φλιτζάνι ρούμι
  • ¼ φλιτζάνι εσπρέσο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κoυταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ½ κουταλάκι κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη μαρέγκα:

  • 120 γραμμάρια ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτύπα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χρησιμοποιώντας το μίξερ, χτύπα τα ασπράδια αυγών και όταν “δέσουν” πρόσθεσε σιγά σιγά τη ζάχαρη και μετά πρόσθεσε τους κρόκους έναν-έναν. Πρόσθεσε το γάλα, τη βανίλια και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι. Άλειψε καλά με βούτυρο ένα ταψί. Ρίξε τη ζύμη και βάλε τη στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι δεν είναι υγρή..

Μείγμα με γάλατα:

Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ανακάτεψε όλα τα υλικά για το μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα άνοιξε μικρές τρύπες πάνω από το κέικ, περίπου 1 τρύπα σε κάθε εκατοστό, μέχρι να καλύψεις ολόκληρη την κορυφή του κέικ με τρύπες, φροντίζοντας η οδοντογλυφίδα να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού. Περίχυσε με το μείγμα το κέικ σιγά-σιγά 1 φλιτζάνι τη φορά, περιμένοντας να απορροφηθούν τα υγρά εντελώς πριν προχωρήσεις στο επόμενο φλυτζάνι. Τοποθέτησε το μουλιασμένο κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Όταν είσαι έτοιμη να το σερβίρεις βάλε το κέικ σε ε΄να πιάτο και βάλε τη μαρέγκα.

Μαρέγκα:

Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς με το μίξερ. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, δοκίμασε με ένα κουταλάκι για να δεις εάν έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα πρόσθεσε και την άχνη ζάχαρη και χτύπα για άλλα 10-20 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποίησε ένα κορνέ για να βάλεις τη μαρέγκα πάνω από το κέικ.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Είναι το carrot cake το πιο comfort “άγλυκο” γλυκό;