Τα pancakes αποτελούν πάντα μια από τις αγαπημένες μας προτάσεις για πρωινό, brunch ή συνοδευτικό του καφέ σου. Γλυκά ή αλμυρά, όπως και να τα προτιμάς μπορείς να τα απολαύσεις και στο σπίτι αφού τα φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα.

Εδώ θα δεις μια από τις αγαπημένες μας συνταγές για pancakes φούρνου με μαρμελάδα βερίκοκο, από το blog xenias_foodstories.

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 250ml κεφίρ
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 8 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 ώριμο βερίκοκο σε φετούλες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά εκτός, από τη μαρμελάδα και το βερίκοκο. Ένωσε τα δυο μίγματα με ένα σύρμα. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί και άπλωσε τη ζύμη. Πάρε τη μαρμελάδα και βάλε μικρές κουταλιές μέσα στο μίγμα. Με ένα μαχαίρι άπωσέ την απαλά. Μοίρασε μέσα στο ταψάκι και τις φέτες του φρούτου. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Άφησε να κρυώσει λίγο και κόψε σε κομμάτια, σε όποιο μέγεθος επιθυμείς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ρεβυθοσαλάτα με dressing από χυμό λεμονιού και ταχίνι