Επειδή το καλοκαίρι μπορεί τυπικά να μας αποχαιρετάει αλλά η υψηλή θερμοκρασία επιμένει να είναι εδώ μαζί μας, συνεχίζουμε να ψάχνουμε για δροσερές συνταγές. Και τι πιο δροσιστικό από μια ρεβυθοσαλάτα με dressing από χυμό λεμονιού και ταχίνι;

Αυτή τη συνταγή από το yummyaddictions_ θα τη λατρέψεις αφού είναι νόστιμη αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά εύκολη.

Υλικά για μια ατομική μερίδα:

  • 10 κουταλιές της σούπας ρεβύθια βρασμένα σε αλατισμένο νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5 ντοματίνια
  • 5-6 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Για το dressing:

  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι με μέλι
  • χυμό από 1 μεσαίο λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φρέσκο πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Μούλιασε τα ρεβύθια στο νερό για περίπου 10-12 ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ). Βράσε τα για περίπου 1 ώρα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (κατά το βράσιμο, ξάφρισε τον αφρό που έχει δημιουργηθεί). Παράλληλα, ψιλόκοψε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.

Για το dressing:

Σε ένα μπολ πρόσθεσε το ταχίνι με μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, ελάχιστο νερό και ανακάτεψε καλά με σύρμα χειρός.

Για το σερβίρισμα:

Σε ένα βαθύ πιάτο βάλε τα ρεβύθια (προαιρετικά με ένα πιρούνι πάτα τα ελαφρώς) και τα λαχανικά και ανακάτεψε καλά. Περίχυσε το dressing, ανακάτεψε πολύ καλά ώσπου να πάει παντού και σέρβιρε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί πρέπει να καθαρίζεις το ξύλο κοπής με λεμόνι κι άλλα 3 βασικά βήματα για να το καθαρίσεις σωστά