Στα προηγούμενα επεισόδια των «Άγριων Μελισσών» εμφανίστηκε στις οθόνες μας ένα κορίτσι που σε πολλούς στα social media θύμισε την ηθοποιό Ειρήνη Παππά, η Στεφανία Καλομοίρη.

Στην αγαπημένη σειρά του Ant1 για παραπάνω από πέντε επεισόδια η Σταυριανή τράβηξε την προσοχή του χωροφύλακα Άγγελου και των τηλεθεατών μέχρι που είδαμε τον βοηθό του Διοικητή να της ζητά να διακόψουν το φλερτ που είχε ξεκινήσει μεταξύ τους.

Χωρίς να γνωρίζουμε αν θα δούμε ξανά τον ρόλο της Σταυριανής στα επόμενα επεισόδια ζητήσαμε από τη Στεφανία Καλομοίρη να μας πει περισσότερα για την τηλεοπτική της εμπειρία, την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά και τι αλλαγές έφερε στη δική της ζωή η πανδημία.

Η υποκριτική ήταν κάτι που ονειρεύτηκες από παιδί;

Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να παίζω θέατρο. Στο δημοτικό πήγαινα στα μαθήματα του θεατρικού παιχνιδιού μετά το σχόλασμα. Όταν τελείωνα την έκτη δημοτικού, έπεσε στη αντίληψη του πατέρα μου ένα σχολείο το οποίο είχε μόλις δημιουργηθεί και λεγόταν Καλλιτεχνικό. Αφού διάβασα το πρόγραμμα των μαθημάτων: υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, δημιουργική γραφή κ.α., αποφάσισα πως θέλω να δώσω εξετάσεις εκεί. Έδωσα, πέρασα και μετά από έξι χρόνια ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο να δοκιμαστώ στις εισαγωγικές εξετάσεις της δραματικής σχολής του Εθνικού και του Κρατικού θεάτρου. Πέρασα στο Κρατικό και φοίτησα εκεί για τρία υπέροχα χρόνια. Τελειώνοντας τη σχολή, επέστρεψα στην Αθήνα όπου είχα την τύχη να συμμετάσχω σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις αλλά και κινηματογραφικές ταινίες.

Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη, ο κινηματογράφος έρωτας και η τηλεόραση οικογένεια.

Ήταν κάτι που περίμενες μια τηλεοπτική συνεργασία εν μέσω πανδημίας ή ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για σένα;

Οι προτάσεις που έρχονται εν μέσω πανδημίας είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη.

Στην πρώτη σου επαφή με το κείμενο τι σκέψεις έκανες;

Όταν πρωτοδιάβασα το κείμενο και είδα το όνομα της Σταυριανής ανάμεσα στα άλλα γνώριμα και αγαπημένα ονόματα των Άγριων Μελισσών, σκέφτηκα πόσο χαρούμενη είμαι που θα λάβω μέρος στη σειρά που δίνει χαρά σε τόσους ανθρώπους.

Η Σταυριανή τι κορίτσι είναι τελικά; Ερωτεύεται στ’ αλήθεια τον Άγγελο στις Άγριες Μέλισσες;

Η Σταυριανή είναι ένα συνεσταλμένο αλλά δυνατό κορίτσι που σίγουρα αναπτύσσει συναισθήματα για τον Άγγελο. Στην ηλικία της θα έλεγα πως ναι, είναι ο πρώτος έρωτας.

 

Είσαι κάθε βράδυ στα σπίτια πολλών τηλεθεατών μέσα από την πιο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων χρόνων. Εσύ βλέπεις τα επεισόδια; Λαμβάνεις σχόλια; Σε σταματούν στον δρόμο;

Παρακολουθώ τη σειρά, έχω λάβει αρκετά σχόλια, κυρίως στα social media. Όχι, δεν έχει τύχει να με σταματήσουν στον δρόμο.

Ποιόν από τους αντρικούς ρόλους της σειράς θα ζήλευες αν ήσουν άντρας ηθοποιός;

Δυσκολεύομαι να σκεφτώ υπό το πρίσμα του φύλου η αλήθεια είναι. Μου αρέσουν οι ήρωες που αντιστέκονται, οι ήρωες που κάνουν υπερβάσεις, ως εκ τούτου μου αρέσει ο χαρακτήρας της Ελένης. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω κάποιον αντρικό, ίσως διάλεγα αυτόν του Αγγέλου καθώς έχει έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Από την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά ποια στοιχεία πιστεύεις ότι έπρεπε να έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα;

Να υπάρχει περισσότερη ανθρώπινη, προσωπική επαφή και να μην μιλάμε μόνο πίσω από μια οθόνη κινητού ή υπολογιστή.

Τι θα ήθελες να έχει αλλάξει στη δουλειά σου μετά την πανδημία;

Θα ήθελα να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό, αναγνώρισης των δικαιωμάτων του καλλιτεχνικού κλάδου και ίασης απ’ όλες τις παράλογες και άσχημες συνθήκες και συμπεριφορές που κατά καιρούς επικρατούσαν.

Σε σένα τι θα έχει αλλάξει;

Η πανδημία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία ενδοσκόπησης. Μέσα απ’ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση νιώθω πως επαναπροσδιορίστηκε η οπτική μου στα πράγματα, στο τι τελικά έχει αξία και τι όχι. Σίγουρα θα αφιερώνω περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπώ και δε θα με πειράζει τόσο να μένω ακίνητη, να μην τρέχω να προλάβω τα πράγματα αλλά να “υποδέχομαι ότι μου συμβαίνει σαν τη βροχή πάνω σ’ ένα χαλίκι. Το δροσίζει κι είναι όμορφα. Μιαν άλλη μέρα θα καίγεται απ΄ τον ήλιο. Πάντα μου φαινόταν πως είναι ακριβώς αυτό, η ευτυχία.” Όπως λέει και ο αγαπημένος μου Καμύ.

featured photo: Κωσταντίνος Χειλάς