Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε τις φίλες-μέλλουσες μαμάδες και να τις κακομάθουμε λιγάκι παραπάνω. Άλλωστε η περίοδος της εγκυμοσύνης συνοδεύεται από εκατοντάδες στιγμές χαράς, αλλά και άγχη για το μωρό που ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο.

Ενώ, λοιπόν, η πρώτη σκέψη των περισσότερων συγγενών και φίλων είναι να “λούσουν” το νεογέννητο με δώρα και γλυκιές ευχές εμείς θα σου δώσουμε λίγη παραπάνω έμπνευση, ώστε να προμηθευτείς το κατάλληλο δώρο που θα ενθουσιάσει την εγκυμονούσα φίλη σου.

Ρούχα εγκυμοσύνης

Ο χρόνος που η μέλλουσα μανούλα θα καταφέρει να απολαύσει τα ρούχα της εγκυμοσύνης της είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων πολύ περιορισμένος. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, φρόντισε να κάνεις τη σωστή επιλογή, προτιμώντας ένα ελαστικό τζιν παντελόνι που θα την συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της γλυκιάς περιόδου, αλλά και μετά από τον τοκετό.

Αλλαγή παραστάσεων

Ανεξάρτητα από τους εξωγενείς παράγοντες, το να γίνει κάποιος γονέας μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Ειδικότερα, προτού ακόμα φτάσει το μωρό η εγκυμονούσα ενδέχεται να αισθάνεται έντονη κόπωση και αγωνία για την επερχόμενη αλλαγή της ζωής της. Για αυτόν τον λόγο, μπορείς να της προσφέρεις κάτι που θα την αποφορτίσει και θα την χαλαρώσει, όπως μια διασκεδαστική εξόρμηση, ώστε να αλλάξει παραστάσεις και να βελτιώσει την ψυχολογία της.

Εναλλακτική περιποίηση

Θυμάσαι τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει η Jessica Simpson κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μοιράζοντας με τους ακολούθους της τα πρησμένα της πόδια; Το πρήξιμο στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που ενδέχεται να αντιμετωπίζει και το άτομο του περιβάλλοντος σου. Για αυτό μπορείς να της προσφέρεις μια χαλαρωτική θεραπεία άκρων στην άνεση του σπιτιού της, ώστε να καταπραϋνθούν τυχόν πόνοι και φλεγμονές.

Η άνεση είναι το παν

Όσο περνούν οι μήνες και μεγαλώνει όλο και περισσότερο η κοιλιά της εγκυμονούσας, άλλο τόσο επιβαρύνονται και τα πόδια της. Έτσι, σίγουρα μπορεί να εκτιμήσει ένα καλό ζευγάρι παντόφλες για το σπίτι ή άλλα άνετα υποδήματα που θα χαρεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αλλά και μετά από αυτήν.

Διευκόλυνση στην καθημερινότητα

Είτε επρόκειτο για ένα ζεστό φλυτζάνι τσάι, είτε για ένα μαξιλάρι μητρότητας, είτε λαδάκια για τις ραγάδες μια μέλλουσα μητέρα θα εκτιμήσει οτιδήποτε μπορεί να την διευκολύνει και να την χαλαρώσει στην καθημερινή της ζωή.

Εν τέλει, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε την εγκυμονούσα, την οποία, επίσης, χρειάζεται να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε με κάθε δυνατό τρόπο. Ας της δώσουμε, λοιπόν, λίγη παραπάνω χαρά και ας μην ξεχνάμε την ενθαρρύνουμε και να την κάνουμε να αισθάνεται όμορφα σε καθημερινή βάση, ώστε να την αποφορτίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Άλλωστε, σίγουρα το αξίζει!

featured photo: