Όταν σκέφτεσαι τη ρουστίκ διακόσμηση λογικά έχεις στο μυαλό σου ένα καταφύγιο σε κάποιο βουνό ή ένα ξύλινο σπίτι στην εξοχή. Η αλήθεια είναι πως η ρουστίκ διακόσμηση έχει στοιχεία και από τις δύο αυτές εικόνες. Θεωρείται γενικά ως ένα ”βαρύ” στιλ, για αυτό και είναι λίγοι αυτοί που το υιοθετούν στο σπίτι τους. Ταυτόχρονα όμως, εκπέμπει και μια ζεστασιά και αυτό σε κάποιους χώρους, όπως για παράδειγμα το υπνοδωμάτιό σου, το χρειάζεσαι.

Γι’ αυτό εδώ θα δεις πως να δώσεις ρουστίκ χαρακτήρα στην κρεβατοκάμαρά σου. Και εάν σου αρέσει τόσο, μπορείς να επεκταθείς και στο υπόλοιπο σπίτι!

Φυσικά υλικά

Ο πρωταγωνιστής σε αυτό το στιλ διακόσμησης είναι το ξύλο και ό,τι είναι κατασκευασμένο από αυτό. Εάν το υπνοδωμάτιό σου έχει ήδη ξύλινο πάτωμα, τότε είσαι τυχερή. Διαφορετικά, και εάν δεν θέλεις να προχωρήσεις σε κάποια μεγάλη αλλαγή, μπορείς να αλλάξεις τα κομοδίνα σου ή ίσως μια συρταριέρα.

Διακόσμηση τοίχου

Σχετικά με τα διακοσμητικά αξεσουάρ, μπορείς απλά να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να τοποθετήσεις κάποια ξύλινα ή μακραμέ διακοσμητικά τοίχου. Το σημαντικό με αυτό το στιλ διακόσμησης είναι πως δύσκολα μπορεί να γίνει υπερβολικό.

Σκούρα χρώματα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη noaka_home (@noaka_home)

Εάν σου αρέσει η πιο μίνιμαλ αισθητική και τα φωτεινά χρώματα, τότε μάλλον το ρουστίκ δεν είναι το στιλ διακόσμησης που θα διάλεγες. Σε ένα ρουστίκ υπνοδωμάτιο πρέπει να κυριαρχεί μια πιο σκούρα παλέτα χρωμάτων όπου θα κυριαρχούν οι αποχρώσεις του καφέ.

Αφαίρεσε τις κουρτίνες

Μπορεί να μην αντέχεις να βλέπεις τον χώρο σου χωρίς κουρτίνες και να νιώθεις πως κάτι λείπει αλλά η αλήθεια είναι πως για να τελειοποιήσεις αυτό το στιλ διακόσμησης πρέπει να αφήσεις τα παράθυρά σου ”γυμνά”.

Πες αντίο στο κεφαλάρι και καλωσόρισε έναν ουρανό κρεβατιού

Αυτός είναι ένας τρόπος να δώσεις μια πιο μοντέρνα πινελιά στη ρουστίκ διακόσμηση. Προσθέτοντας έναν μεταλλικό ουρανό στο κρεβάτι σου, κάνεις τον χώρο πιο ρομαντικό και ταυτόχρονα πιο παραδοσιακό. Δεν συμφωνείς;

featured photo: architecturaldigest.com/Photo: Pieter Estersohn