Θυμήσου την τελευταία φορά που χώρισες με κάποιον και είδες μετά από λίγο καιρό φωτογραφία του με νέα σχέση. Πώς αισθάνθηκες; Μήπως ανέλαβες χρέη ντετέκτιβ για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες; Ή έβαλες έναν φίλο να βγείτε φωτογραφία μαζί, να την ανεβάσετε και να το παίξετε ζευγάρι; Χωρίς να θέλουμε να σε πληγώσουμε, όλα αυτά είναι κάπως προβληματικές συμπεριφορές, που τελικά καταλήγουν να πληγώνουν κυρίως εσένα.

Παρακάτω θα βρεις μερικές φιλικές συμβουλές για το πώς να διαχειριστείς τα social media μετά από έναν χωρισμό. Αν θέλεις, δηλαδή, να προχωρήσεις, υπάρχει τρόπος.

Μην κάνεις block, αλλά προτίμησε τη σίγαση

Μπορεί μία μέρα να θες να μάθεις νέα του; Αν τον έχεις μπλοκάρει ή έχεις κάνει unfollow, τότε θα καρφωθείς ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, επειδή ξέρουμε ότι δεν σε βοηθάει και τόσο το να τον βλέπεις συνέχεια στην αρχική σου, η σίγαση είναι μία ωραιότατη λύση.

Βάλε σε σίγαση και όλους τους κολλητούς του που ανεβάζουν φωτογραφίες μαζί του

Μπορεί ο ίδιος μετά το χωρισμό να μην έχει όρεξη να ασχοληθεί με τα social media ή να μην είχε εξ αρχής. Με τους φίλους του, όμως, τι γίνεται; Αν δεις ότι μετά τον χωρισμό σας επιμένουν σε ακόμη περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες μαζί για να σε πείσουν ότι καλοπερνάνε, καλό θα ήταν να μπουν και αυτοί στο κλαμπ της σίγασης.

Μην αισθάνεσαι άσχημα αν τσεκάρεις συνέχεια το προφίλ του

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη αντίδραση, σίγουρα όμως είναι μία από τις πιο αναμενόμενες.  Το να κάνεις το λεγόμενο stalking στο προφίλ του πρώην σου είναι παραπάνω από δεδομένο για να προκαλεί σε κάποιον έκπληξη. Φρόντισε, όμως, όσο μπορείς να μην περνάς αυτή τη φάση για μεγάλο διάστημα και να προχωρήσεις παρακάτω.

Απόφυγε τα δακρύβρεχτα ποστ για τον χωρισμό

Όπως και τα ποστ εκδίκησης ή μετάνοιας. Γενικά, απόφυγε να ποστάρεις οτιδήποτε αποτελεί “μπηχτή” για τον χωρισμό σας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λυθεί καθαρά μεταξύ σας και όχι σε μία αρένα με πολλούς followers. Και κυρίως, μην χρησιμοποιήσεις ποτέ την ατάκα: “Ναι, αλλά στο story σου έλεγες…“. Χαμένη παρτίδα.

Σβήσε τις παλιές σας φωτογραφίες μαζί αν σε ταράζουν

Μπορεί στην αρχή να θέλησες να δείξεις ανώτερη και να μην έσβησες καμία φωτογραφία που είστε μαζί. Αν, όμως, δεις ότι περνάει ο καιρός και τρώγεσαι με τα ρούχα σου και με αυτές τις φωτογραφίες, καλύτερα να τις σβήσεις. Οτιδήποτε είναι αυτό που θα σου εξασφαλίσει ψυχική ηρεμία, καν’το.

featured image: @dashapats