Το πρώτο φιλί είναι τρομακτικά σημαντικό. Άλλωστε, από το φιλί και τη μυρωδιά αντιλαμβάνεσαι τη συμβατότητά σου με τον σύντροφό σου. Ωστόσο, αν μπείτε σε αυτό το roller coaster που ονομάζεται “ερωτική σχέση”, υπάρχουν άλλες στιγμές κάπως πιο σημαντικές. Αυτές αν θέλεις είναι και οι βάσεις του μεταξύ σας. Και είναι πιο legit από ένα αμήχανο φιλί έξω από την πόρτα σου ή μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου αν με ρωτάς.

1| Η πρώτη φορά που έκλαψες μπροστά του

Στην αρχή τρέχεις στην τουαλέτα, κλαις, διορθώνεις τη μάσκαρα που έχει τρέξει και γυρνάς πίσω κυρία. Σαν να μην έγινε τίποτα. Έτσι, η πρώτη στιγμή που θα νιώσεις ότι δεν έχεις λόγο να κρύψεις ότι είσαι άνθρωπος, είναι σημαντική. Τσεκάρεις αν μπορεί να το διαχειριστεί, του δείχνεις έναν μηχανισμό σου που είναι εκεί και δεν είναι ντροπή. Είναι αυτό που είσαι. Μπορείς να κλαις, μπορείς να είσαι δυναμική, μπορεί και να θέλεις να κρυφτείς για λίγο καιρό από τον έξω κόσμο. Το ότι του το δείχνεις σημαίνει ότι τον εμπιστεύεσαι και δεν σε νοιάζει μήπως τον “τρομάξεις”.

2| Η πρώτη φορά που το λες ότι έκανε κάτι που σε ενόχλησε

Έχεις την ανάγκη να είσαι cool, να μην είσαι clingy και να δείχνεις ότι μπορείς να παίζεις το game εξίσου καλά με εκείνον. Όλα αυτά στην αρχή. Γιατί τη στιγμή που θα του πεις ότι ενοχλήθηκες όταν δεν σου σήκωσε το τηλέφωνο ή όταν ήταν λίγο απόμακρος με τις φίλες σου είσαι απλά ο εαυτός σου. Είσαι σίγουρη ότι μπορείς να του μιλήσεις, να εκφραστείς και να βρεις τον μοναδικό τρόπο να λύνετε τα θέματά σας. Ναι, τον διάλογο. Ghosting is not an option anymore.

3| Η πρώτη φορά που είστε γυμνοί μαζί, αλλά όχι για να κάνετε σεξ

Όσο μια σχέση βρίσκεται στα πρώτα της στάδια, τα ρούχα βγαίνουν για να γίνει σεξ. Συνεχώς. Όσο περνάει ο καιρός όμως κάνετε ντους μαζί, συζητάτε την ώρα που ετοιμάζεστε και οι δύο για το γραφείο. Το ότι είστε γυμνοί δεν οδηγεί απαραίτητα στο σεξ. Αλλά σε μια υγιή οικειότητα.

4| Η πρώτη φορά που έρχεται σε εσένα όταν περνάει μια δυσκολία

Δεν είστε μαζί μόνο για το φαν, το χιούμορ, το σεξ και το πρωινό μαζί. Αν ο σύντροφός σου έρθει σε σένα όταν έχει μαλώσει με έναν φίλο ή όταν του έχει συμβεί κάτι πιο σοβαρό όπως μια απώλεια, αυτή η σχέση σημαίνει πολλά για αυτόν. Σου δείχνει ότι είσαι ένα σημαντικό άτομο στη ζωή του και μόνο εσύ μπορείς να τον ηρεμήσεις.

5| Η πρώτη φορά που περνάει χρόνο μόνος με τους γονείς σου

Στην αρχή, οι επαφές με τους γονείς σου είναι λίγο άβολες. Ξέρεις, νιώθεις και εσύ την ανάγκη να είσαι μόνιμα εκεί γύρω για να σιγουρέψεις ότι όλοι είναι φρόνιμοι. Την πρώτη φορά όπως που ο φίλος σου θα μιλήσει με τη μαμά σου στο τηλέφωνο -ακόμα και για τα γενέθλιά της- ή θα συναντηθεί με τον μπαμπά σου για έναν γρήγορο καφέ γιατί απλά περνούσε από τη γειτονιά, θα ξέρεις. Έχει γίνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Κοντεύει να γίνει κυριολεκτικά μέρος της οικογένειάς σου.

6| Την πρώτη φορά που θα δεχτείτε καλεσμένους μαζί

Το να οργανώσετε ένα πάρτυ μαζί θέλει πραγματική δουλειά. Από τη λίστα με τους καλεσμένους, το φαγητό και τη μουσική, αυτά είναι task που αναγκαστικά θα μοιραστείτε. Θα δείτε πόσο καλά συνεργάζεστε και μετά από όλο αυτό θα είστε δέκα φορές πιο δεμένοι.

7| Η πρώτη φορά που οι φίλοι σου δεν καλούν και εκείνον

Αλλά σας θεωρούν “πακέτο”. Δεν είναι το date σου πια, δεν σου λένε “αν θέλεις πάρε και εκείνον μαζί σου”. Είναι δεδομένο.

8| Οι πρώτες σας διακοπές μαζί

Όχι οι καλοκαιρινές, αλλά οι “μικρές”. Όταν θα στολίσετε μαζί δέντρο, θα πάτε μαζί να ψωνίσετε δώρα ή θα επιχειρήσετε να βάψετε πασχαλινά αυγά. Αυτές οι πιο παραδοσιακές στιγμές, που δεν αποτελούνται μόνο από θάλασσα και αλκοόλ, σημαίνουν πολλά.

9| Η πρώτη φορά που θα σε δει άρρωστη

Όταν πια δεν έχεις την επιλογή να ακυρώσεις ένα ραντεβού γιατί “δεν νιώθεις και πολύ καλά”. Όταν έχετε αποφασίσει να βλέπετε ο ένας τον άλλο και στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Όταν δεν έχεις τον φόβο ότι θα αλλάξει κάτι αν σε δει αδύναμη.

Δες ακόμα:

Η φράση που μπορεί να σε γλιτώσει από όλο το drama στα ερωτικά σου


featured image: Elite Daily