Η ποιητική συλλογή της Lana Del Rey θα εχει τιτλο "Violet Bent Backwards Over The Grass"

Η ποιητική συλλογή της Lana Del Rey θα έχει τίτλο «Violet Bent Backwards Over The Grass»

Τα έχουμε ξαναπεί ότι η αυτή η χρονιά τελικά μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις τελικά. Μια από αυτές είναι και η κυκλοφορία της πρώτης ποιητικής συλλογής της Lana Del Rey.

Χρόνια τώρα συμβαίνει κάτι περίεργο με τα τραγούδια της. Είναι αυτά που αν τα δεις μόνο ως στίχους, χωρίς καμία μελωδία, μπορείς απλά να τα διαβάσεις. Να μην τα τραγουδήσεις. Είναι στίχοι, παρά τραγούδια. Κι όπως ξέρουμε, στίχους έχουν και τα ποιήματα. H Lana θα πει αυτό που θέλει να πει χωρίς να το θυσιάσει στον βωμό της μελωδικότητας. Η ρίμα ανάμεσα στους στίχους δεν γίνεται αυτοσκοπός για εκείνη. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο τα τραγούδια της βρίσκουν τον τρόπο τους να πετύχουν.

Έτσι, φέτος πέρα από "καλά ενορχηστρωμένα ποιήματα" - όπως μου αρέσει να αποκαλώ τα τραγούδια της - θα κυκλοφορήσει και το πρώτο της βιβλίο με  30 περίπου ποιήματα, με τίτλο "Violet Bent Backwards Over The Grass". Πέρα από τα ποιήματα θα συμπεριλαμβάνονται επίσης και κάποιες σύντομες ιστορίες.

Η ίδια έχει αναφέρει σε διάφορες συνεντεύξεις της με αφορμή τα νέα της τραγούδια που κυκλοφορούν ανά διαστήματα, ότι αυτό το βιβλίο είχε την ανάγκη να το γράψει. Ότι υπήρχαν λέξεις που δεν χρειάζονται μουσική για να ειπωθούν. Γι'αυτό η Lana Del Rey διάλεξε την αυτοέκδοση ως τρόπο κυκλοφορίας του έργου της. Δεν χρειάζονται άλλοι μεσάζοντες και εκδοτικοί οίκοι να το ελέγξουν, παρά μόνο η ίδια. Πρόκειται για μια διαδικασία που κράτησε περίπου 13 μήνες, όπως ανέφερε η ίδια σε σχετικό της post στο Facebook μετά την Πρωτοχρονιά.

Όσο για την θεματολογία, ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις από μια Lana Del Rey. Θέματα που έχουν σχέση με τον έρωτα, το βάθος της ψυχής και την αποδοχή του εαυτού είναι ίσως τα πιο καίρια. Και μια έντονη επιρροή από την Rupi Kaur επίσης αναμενόμενη. Ο τίτλος του βιβλίου της είναι εμπνευσμένος από τον παρακάτω στίχο, ενός από τα αγαπημένα της ποιήματα που έχει γράψει:

Violet bent backward over the grass - 7 years old with dandelions grasped - tightly in her hand.

Και βλέποντας όλα αυτά, δε μπορείς παρά να διαφωνήσεις λιγάκι με το τελευταίο της τραγούδι και να πεις "hope might not be a dangerous thing for a woman, after all". Α, και το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις την κυκλοφορία του βιβλίου. Αυτά.


Featured Image: nme.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.