Συχνά, κάνουμε πράγματα στη καθημερινότητα αγνοώντας πόσο ωφέλιμα είναι για την φυσική μας κατάσταση. Κάποια από αυτά μπορούν να αναπληρώσουν σίγουρα τη μέρα που το γυμναστήριο δεν ήταν μια τόσο καλή ιδέα. Εδώ συγκεντρώσαμε όλα εκείνα που μπορείς να κάνεις, ενώ παράλληλα -τις περισσότερες φορές- περνάς καλά:

Βόλτα με τον σκύλο σου

Την επόμενη φορά, αντί της καθιερωμένης βόλτας εντός τετραγώνου, επίλεξε να ανεβείτε ένα λόφο ή βουνό, ακόμα και για παιχνίδι στη θάλασσα αν ο καιρός το επιτρέπει. Ένα frisbee ή το αγαπημένο του μπαλάκι θα είναι ο,τι χρειάζεστε και οι δύο. Ο σκύλος σου θα κάνει “εξάσκηση υπακοής” και εσύ θα γυμναστείς τρέχοντας μαζί του.

Παιχνίδι με τα παιδιά

Τα παιδιά δεν θα ακούσεις ποτέ να παραπονεθούν για βόλτα και παιχνίδι στη παιδική χαρά, πράγμα που πρέπει να σε ενθαρρύνει να κάνεις με την ίδια χαρά. Μια μπάλα ή rollers, ακόμα και το κυνηγητό θα σου κρατήσουν το ενδιαφέρον ενώ δεν θα αργήσεις να επανάλαβεις στη πρώτη ευκαιρία. Ισχύει και στη περίπτωση που δεν συνοδεύεις παιδιά 😉

Βόλτα στα μαγαζιά

Ένας καφές ή φυσικός χυμός στο χέρι και οι φίλες σου, κάθε φορά που η θερμοκρασία το απαιτεί, είναι ένας μικρός περίπατος στο γήπεδο, μόνο που αντί για ιδρωμένους ασκούμενους και αμέτρητα καθίσματα, εσύ θα μετράς όσα έβαλες στη wishlist.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Σε αυτή τη περίπτωση κανείς δεν θα βιαστεί να σε αποδοκιμάσει, αφού τα παιχνίδια με αισθητήρα κίνησης όπως είναι το Wii Fit, Wii Sports, Just Dance κ.α. προσφέρουν εγγυημένη διασκέδαση, αν μάλιστα είσαι με παρέα, αλλά γρήγορα θα νιώσεις το σώμα σου να ανταποκρίνεται σε αυτό το είδος “γυμναστικής”.

Ποδήλατο

Αν δεν είσαι από εκείνους που εύκολα θα πήγαινες στη δουλειά με ένα ποδήλατο, τότε απλώς κάνε μία βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο ή στους δρόμους της γειτονιάς.

Δουλειές στο σπίτι

Αν καταγράψεις μερικά από εκείνα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, τότε θα βρεις κοινά σε μία ανακαίνιση ενός δωματίου, συμπεριλαμβανομένου του βαψίματος, στο άπλωμα του πλυνηρίου και ενώ κάνεις καθαριότητα, με ασκήσεις που εχθές αρνιόσουν να ολοκληρώσεις στο γυμναστήριο.

Μουσικό όργανο

Το ξέρεις ότι όταν παίζεις για 1 ώρα βιολί, μπορείς να κάψεις περίπου όσες θερμίδες θα έκαιγες αντίστοιχα κάνοντας τον γύρο ενός γηπέδου με μεσαία ταχύτητα για μια ώρα;

Δραστηριότητες με τη παρέα

Για όλες εκείνες τις στιγμές που θέλεις να δοκιμάσεις καινούριες δραστηριότητες με τους φίλους σου, πρότεινέ τους να πάτε για blowling, κλείσε μία πίστα paintball ή μία αίθουσα για ορειβασία εσωτερικού χώρου, ακόμα και ένα τραμπολίνο, στο τέλος της μέρας ετοιμάσου να ακούσεις “πόσο τέλεια ήταν η ιδέα σου”.

Ο/Η φίλος/η σου

Αν περάσεις μαζί του/της λίγο παραπάνω χρόνο *κλείνει μάτι* ετοιμάσου να κάψεις 345-450 θερμίδες, αν σκεφτείς και το ενός λεπτού συνεχόμενου φιλιού που καίει 15.