Κάθε φορά που σκέφτομαι μια αγκαλιά σκέφτομαι «Να με αγκαλιάζεις για να σε αισθάνομαι…». Γιατί τελικά αυτό συμβαίνει με την κίνηση της αγκαλιάς. Μπορείς να νιώσεις, να αισθανθείς όσα ο άλλος δεν θέλει ή δυσκολεύεται να σου πει.

Τώρα βέβαια κάθε αγκαλιά σύμφωνα με τους ειδικούς έχει τη δική της ερμηνεία.

1. H ευγενική αγκαλιά

Όταν ο σύντροφός σου δεν κλείνει τα χέρια του τη στιγμή που τον αγκαλιάζεις εσύ. Συνήθως αυτό συμβαίνει γιατί ο άλλος νιώθει κάπως αμήχανα απέναντί σου ή έχει προηγηθεί κάτι άσχημο π.χ τσακωμός.

2. Η one-handed αγκαλιά

Όταν σε αγκαλιάζει και σε τραβάει κοντά με το ένα χέρι γύρω από τον ώμο. Αυτή είναι η λεγόμενη προστατευτική αγκαλιά. Και σίγουρα το άτομο που έχεις δίπλα σου πρόκειται να σου προσφέρει βοήθεια και στήριξη όποτε το χρειαστείς.

3. Η αγκαλιά από πίσω

Πλένεις τα πιάτα είτε μαγειρεύεις και εκείνος έρχεται από πίσω και σε αγκαλιάζει. Αυτό δείχνει πως το συγκεκριμένο άτομο θέλει να σε προστατεύσει και δε φοβάται την ευθύνη. Ακόμα κι αν δεν έχει τον τρόπο να το εκφράσει σίγουρα είναι ερωτευμένος μαζί σου.

Η μόνη εξαίρεση είναι αν ο άνθρωπος σας σχεδόν πάντα σας αγκαλιάζει από την πλάτη. “Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι επιθυμεί μια στενότερη σύνδεση αλλά πιστεύει ότι δεν είσαι διαθέσιμη”, λέει ο δρ Christopher Blazina, συγγραφέας της μυστικής ζωής των ανδρών. “Αποφεύγει να αγκαλιάζει πρόσωπο με πρόσωπο επειδή ανησυχεί μήπως δεν είσαι σε αυτόν”.

4. Η naughty αγκαλιά

Αυτή είναι η αγκαλιά όπου το χέρι του ανθρώπου ταξιδεύει κάτω από την πλάτη σου και ίσως να στηρίζεται στον γλουτό σου. Προφανώς και σε θέλει πολύ και τώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο υπομονής.

5. Αγκαλιά με τα πόδια γύρω από τη μέση

Είναι η αγκαλιά που βλέπεις πριν τη σκηνή του σεξ στις ταινίες στη φάση που το κορίτσι κάνει νάζια και εκείνος αποφασίζει να απογειώσει το παιχνίδι. Η ξεκάθαρη αγκαλιά που δείχνει πάθος και παιχνίδι. Πιθανόν να έχεις μπλέξει με έναν τολμηρό τύπο που βάζει πάθος και τόλμη στη σχέση σας. Επίσης μπορεί όλο αυτό να φανεί και στις σεξουαλικές του επιδόσεις.

6. Η φιλική αγκαλιά

Αγκαλιάζοντας τον σύντροφό σου από την πλευρά σου, με το χέρι σου πάνω από τον ώμο τους. Αυτό σημαίνει πως εκτός από έναν άντρα που σε έλκει σεξουαλικά έχεις βρει και έναν φίλο που εμπιστεύεσαι βαθιά. Και δεν ξέρω αν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό.

7. Της παρηγοριάς

Ό,τι πιο γλυκό υπάρχει. Συνήθως συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά και τη συνοδεύει ένα φιλί στο μέτωπο. Ξεκάθαρα ο σύντροφός σου νοιάζεται πολύ ειλικρινά για σένα.

8. Η αγκαλιά που διαρκεί

Μπορεί να βίωσες μια τέτοια αγκαλιά σε μια στιγμή αποχωρισμού ή αναγκαστικού χωρισμού. Στιγμή που δεν ήθελες να φύγεις ή να αφήσεις τον άλλο αλλά έπρεπε. Οι ειδικοί λένε πως πρόκειται για μια σιωπηλή έκφραση αγάπης και υποστήριξης μεταξύ των ζευγαριών. Αυτό το άτομο θα είναι δίπλα σου σε όλα τα καλά και τα άσχημα. Ναι μωρέ τέτοιες αγκαλιές χρειαζόμαστε αυτές που διαρκούν πολύ και γίνονται από ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή μας για να μείνουν.


featured image: Elite Daily