Συνηθίζουμε στις ταινίες που βλέπουμε να υποστηρίζουμε την καλή πλευρά. Ταυτιζόμαστε βλέπεις με τους “καλούς” χαρακτήρες μάλλον γιατί πρέπει κι όχι γιατί πραγματικά το θέλουμε. Μπορούμε, όμως, σήμερα να παραδεχτούμε όλοι έτσι ανοιχτά ότι καμιά φορά οι “κακοί” χαρακτήρες είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες. Οι villains, με λίγα λόγια, που εύχεσαι η καλοί να τους είχαν μοιάσει έστω και λίγο. Τότε τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Ή έστω γιατί είχαν κάτι τόσο badass μέσα τους που δεν κατάφερες να μη το θαυμάσεις. Και τελικά γιατί κι αυτοί μπορεί να ήταν καλά παιδιά, πριν τους κολλήσουμε την ρετσινιά του “Villain”.

Irene Adler- Sherlock

5 villains που έχουμε υποστηρίξει όλοι, έστω και μια φορά
imdb.com

Ό,τι κι αν έχεις δει βασισμένο στον χαρακτήρα που επινόησε ο Sir Arthur Conan Doyle, κάπου εκεί γύρω θα έχεις πετύχει και την Irene Adler. Μια πανέξυπνη γυναίκα που έκανε πάντα τον Sherlock Holmes να καταλήγει ένα βήμα πίσω. H femme fatale της εποχής της, που έκανε όλους τους άντρες να σταματούν να καυχιούνται για την εξυπνάδα τους και να την κυνηγούν σαν μικρά παιδιά. Δικαιωματικά ο μεγαλύτερος έρωτας του Sherlock Holmes.

Villanelle- Killing Eve

5 villains που έχουμε υποστηρίξει όλοι, έστω και μια φορά
popsugar.com

Αν και το προδίδει ήδη το όνομα της, η Villanelle είναι μια από τις villains που αρχίσαμε να θαυμάζουμε πρόσφατα. Αν μπορούσαμε να της δώσουμε ένα βραβείο, αυτό θα ήταν της “πιο καλοντυμένης δολοφόνου”. Και μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε στο σημείο αυτό ότι υπήρχαν μέρες που βλέπαμε το Killing Eve μόνο γι’αυτήν. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Joker – Dark Knight

vanityfair.com

Αν δεν τον περίμενες σε μια τέτοια λίστα, θα ανησυχούσα. Δεν μπήκε πρώτος, για τα προσχήματα. Ο Joker είναι ο villain που μισούμε να αγαπάμε. Δεν φταίει αυτός που μας το εμπνέει αβίαστα. Τις περισσότερες φορές τον θαυμάσαμε, γοητευτήκαμε και ζηλέψαμε αυτή τη μικρή  – ή μεγάλη – δόση τρέλας που κάνει το μάτι του να γυαλίζει.

Cersei Lannister- Game of Thrones

Πού θα ξαναδούμε τους πρωταγωνιστές του Game of Thrones;
elle.com

Ή αλλιώς “η βασίλισσα των villains”. Γενικά, οι Lanister. Ειδικά, η Cersei. Μπορεί να είναι όλα αυτά για τα οποία την κατηγορούμε εδώ και πόσες σεζόν, αλλά σκέψου μόνο αυτό. Ποια άλλη κατάφερε να παραμείνει τόσο πολύ καιρό στο θρόνο; Πριν βιαστείς να την κρίνεις, θυμήσου επίσης ότι έχει αμέτρητα φαν κλαμπ εκεί έξω. Και για κάποιους μάλιστα είναι ο βασικός λόγος που -κρυφά εννοείται- υποστηρίζουν τους Λάνιστερ. Not bad, Cersei.

Jack Torrance – The Shining

5 villains που έχουμε υποστηρίξει όλοι, έστω και μια φορά
indiewire.com

Εδώ έχουμε έναν όχι και τόσο συνηθισμένο villain. Ίσως γιατί ποτέ δεν παρουσιάστηκε έτσι, ή γιατί ποτέ δεν θέλαμε να παραδεχτούμε ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, βρίσκεται στην κορυφή μιας νοητής κλίμακας evil. Να φταίει ο Stanley Kubrick που διάλεξε τον Jack Nicholson ως πρωταγωνιστή στη μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη; Μπορεί. Ο Jack Torrance όμως – είτε ο Nicholson είτε όχι – παραμένει το χαρακτηριστικό πρόσωπο που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για κακούς χαρακτήρες. Με αυτή την έκφραση πάντα.


Featured Image: cosmopolitan.com