Το να βάζεις χρώμα σε χώρους του σπιτιού σου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπορέσεις να τους ανανεώσεις με οικονομικό τρόπο. Έτσι και στην περίπτωση της σκάλας, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και λίγη φαντασία μπορείς να εξασφαλίσεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα σε αποζημιώσει.

Διάλεξε ένα έντονο χρώμα

brit.co

Με βάση τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού, το χρώμα τοίχων και επίπλων αλλά και τη χρωματική παλέτα που σου αρέσει, επίλεξε ένα χρώμα και βάψε ολόκληρα τα σκαλοπάτια η απλά, μόνο τα κάθετα ορατά τους κομμάτια.

Οριζόντιες ρίγες

Μια απλή τεχνική που μπορείς να εφαρμόσεις απλά και μόνο χρησιμοποιώντας μια ταινία για να δημιουργήσεις τα όρια της κάθε ρίγας. Όσο πιο πολλές οι ρίγες τόσο πιο δύσκολο. Δυο ρίγες σε χρώματα αρμονικά μεταξύ τους δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα.

Εφέ Χαλιού

Μπορείς να χαρείς το εφέ ενός χαλιού στη μέση της σκάλας, χωρίς να αναγκάζεσαι να το σκουπίζεις κάθε λίγο και λιγάκι, απλά δημιουργώντας το μόνη σου με χρωματικές αντιθέσεις. Η υπομονή είναι το κλειδί στο συγκεκριμένο project, μιας και πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει το πρώτο στρώμα μπογιάς ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο.

Εφέ πλέγματος

Το να πετύχεις το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πιο εύκολο από όσο φαίνεται ή μπορεί να νομίζεις. Βάφεις την κάθετη επιφάνεια του κάθε σκαλοπατιού με το βασικό χρώμα και το αφήνεις να στεγνώσει. Στη συνέχεια τοποθετείς δυο ταινίες οριζόντια επιτυγχάνοντας έτσι τις οριζόντιες γραμμές και αφού στεγνώσει και αυτό, τοποθετείς τις ταινίες έτσι ώστε να φτιάξεις και τις κάθετες. Όταν αφαιρέσεις και τις τελευταίες ταινίες, θα νιώσεις μια τεράστια ικανοποίηση βλέποντας το αποτέλεσμα.

Τεχνική Ombre

Αν και αυτή η τεχνική σου φαίνεται όμορφη αλλά δαπανηρή λόγω των πολλών χρωμάτων, να σε ενημερώσουμε ότι η αντίστοιχη παλέτα αποχρώσεων μπορεί να προκύψει από την ανάμειξη δυο μόνο χρωμάτων. Αυτό που θα χρειαστείς είναι το βασικό σου χρώμα (π.χ. μπλε, κόκκινο, πράσινο) και λευκό. Ξεκινώντας από την κορυφή, αναμειγνύεις λίγη ποσότητα από το βασικό σου χρώμα με λίγο λευκό και όσο κατεβαίνεις σκαλιά σταδιακά μειώνεις την ποσότητα του βασικού σου χρώματος και αυξάνεις αυτή του λευκού.

Συνδυασμός Χρωμάτων

 

Η τεχνική αυτή, ειδικά αν επιλέξεις να την κάνεις και διαγώνια όπως στην εικόνα, απαιτεί λίγη περισσότερη δουλειά ώστε να υπολογίσεις το κομμάτι που θα βάψεις από το κάθε σκαλοπάτι. Σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Κάθετες Ρίγες- Εφέ Ουράνιου Τόξου

Η γνωστή τεχνοτροπία την οποία για να πραγματοποιήσεις χρειάζεσαι απλά ταινία, χρώματα της επιλογής σου και χρόνο για να στεγνώνει η μπογιά. Είναι εύκολη, λίγο χρονοβόρα, απαιτεί λίγη παραπάνω ακρίβεια αλλά το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Color Block

Εδώ χρειάζεσαι αρκετά χρώματα δικής σου επιλογής, να βάλεις ταινία στις γύρω επιφάνειες προκειμένου να μην περάσει το χρώμα και για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, δυο χέρια από το εκάστοτε χρώμα είναι ο,τι πρέπει.

Δες ακόμα: 7 trends στη διακόσμηση εμπνευσμένα από ξενοδοχεία
featured photo: madebymood.com