Περάσατε ωραίες στιγμές μαζί. Μπορεί να μην θέλεις να το επεξεργαστείς ακόμα και απλά να γέμισες το σπίτι με γλυκά ή ποτά. Όπως όμως κι αν επιλέγεις να ξεπεράσεις και να εκλογικεύσεις το χωρισμό σου, η καλύτερη λύση είναι πάντα μια ταινία. Λένε πως τα στάδια ενός χωρισμού είναι επτά. Ορίστε, λοιπόν επτά ταινίες για κάθε στάδιο της διαδικασίας χωρισμού σου… και μία extra για το τελευταίο γιατί η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ.

Στάδιο: Ανάγκη για απαντήσεις

Nocturnal Animals (2016)

Αν είσαι στο σημείο της περιόδου μετά τον χωρισμό που χάνεσαι σε πιθανά σενάρια, τότε αυτή είναι η ταινία για σένα. Ό,τι πιο έντονο σερβίρεται μέσω αυτής της ταινίας με τη συνοδεία μιας καλλιτεχνικής ψυχεδέλειας χωρίς όρια. Είναι ένα Αμερικάνικο neo-noir ψυχολογικό θρίλερ του Tom Ford.

Στάδιο: Άρνηση

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Υπάρχουν κάποιες αναμνήσεις που εύχεσαι να μπορούσες να διαγράψεις. Αλλά δεν μπορείς να τις διαγράψεις όλες. Κάποιες έχουν αποτυπωθεί σε κάτι βαθύτερο μέσα σου…και αντανακλώνται στο πως ορίζεις τα όρια των δαχτύλων σου, του δέρματός σου…στη φυσική σου μυρωδιά…ακόμα και στο χώρο που επιτρέπεις στα μαλλιά σου να καλύψουν όταν τα βγάζεις από το πρόσωπό σου το πρωί. Δες την κλασική, Αμερικάνικη ρομαντική ταινία με σκηνογράφο τον Charlie Kaufman και σκηνοθέτη τον Michel Gondry.

Στάδιο: Χωρίζεις τις ευθύνες για την κατάληξη της σχέσης

The Holiday (2006)

https://www.youtube.com/watch?v=AhLVOrUYCjI

Ίσως φλερτάρεις με την ιδέα της απόδρασης αλλά τις στιγμές που θα είσαι μόνη σου θα αναπαράγεις ό,τι θυμάσαι για τη σχέση σας ή τις λέξεις που έχουν χαραχθεί στο μυαλό σου. Πριν ελέγξεις τιμές σε κάποιον ιστότοπο με εισιτήρια δες την Αμερικάνικη ρομαντική ταινία της Nancy Meyers.

Στάδιο: Υποτροπίαση

Happy Together (1997)

Σίγουρα κάνατε όνειρα μαζί. Μπορεί να σκεφτήκατε τις προοπτικές του να μετακομίσετε σε μια νέα πόλη. Μπορεί να μετακομίσατε σε μια νέα πόλη. Μπορεί όμως και να φτιάξατε έναν δικό σας “νέο” κόσμο για να χωρέσει στη ρουτίνα σας. Αλλά αν δεν προσπαθήσετε δεν θα επιβιώσει, θα έχετε εκρήξεις χωρίς ταβάνι. Αυτή είναι μια ταινία που μας ήρθε από το Hong Kong σκηνοθετημένη από τον Wong Kar-wai.

Στάδιο: Νεύρα

The war of the roses (1989)

Λένε πως το πάθος και το μίσος είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ο έρωτας δε, είναι μια γραμμή μακρυά. Αυτό αποδεικνύουν και οι Roses στην ταινία “The War of the Roses” (1989). Είναι μια Αμερικάνικη σκοτεινή κωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Warren Adler.

Στάδιο: Baby steps αποδοχής

Diary of a mad black woman (2015)

Σε πλήγωσε σε όλα τα επίπεδα αλλά πρέπει να πατήσεις στα πόδια σου και να αγκαλιάσεις την όμορφη, δυνατή και ανεξάρτητη πλευρά σου. Αυτή είναι μια Αμερικάνικη ρομαντική κωμωδία/δράμα σκηνοθετημένη από τον Tyler Perry.

Στάδιο: Ελπίδα

Eat. Pray. Love (2010)

Έξι στάδια είτε περάσουν σε μια εβδομάδα, είτε σε ένα χρόνο, είναι πολλά. Όπως τονίζει και το trailer αυτής της ταινίας. Έχεις χάσει την αίσθηση του ποια είσαι; Τότε ρίσκαρε τα όλα και άφησε τον εαυτό σου να ζήσει την αλλαγή. Είναι μια Αμερικάνικη ρομαντική βιογραφική ταινία της Elizabeth Gilbert, βασισμένη στην αυτοβιογραφία της.

Girls Trip (2017)

Αν δεν θέλεις να το κάνεις μόνη σου, πάρε μαζί και τις φίλες σου. Αυτή είναι η οικογένεια που έχεις επιλέξει, οπότε καιρός να γίνουν και οι partners in crime σου. Είναι μια Αμερικάνικη κωμωδία του Malcolm D. Lee.

Κάθε χωρισμός είναι μια αλλαγή στην καθημερινότητά σου. Ανεξαρτήτως έντασης είναι μια αλλαγή που θα χρειαστεί χρόνο για επεξεργασία. Πάρε τον χρόνο σου. Μην κρίνεις τον εαυτό σου πολύ σκληρά για τις αντιδράσεις σου στην αρχή. Και στο τέλος κάνε ντους. Περιποιήσου τον εαυτό σου και ανάδειξε τη μοναδικότητά σου. Μόνο όταν αγαπάς τον εαυτό σου μπορείς πραγματικά να δώσεις και να πάρεις αγάπη. Και μην ξεχνάς: μετά από κάθε καταιγίδα βγαίνει πάντα το ουράνιο τόξο.

featured image: OK! Magazine