8 πράγματα που ο οδοντίατρος σου εύχεται να σταματήσεις να κάνεις

8 πράγματα που ο οδοντίατρος σου εύχεται να σταματήσεις να κάνεις

Η φροντίδα των δοντιών σου είναι σημαντική, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Καμιά φορά δεν δίνεις τόση σημασία στην περιποίηση των δοντιών σου και στη στοματική υγιεινή όση θα έπρεπε. Αυτό το ξέρει ακόμη και ο οδοντίατρος σου.

Παρακάτω σου έχουμε 9 πράγματα που ο οδοντίατρος σου θέλει στα σίγουρα να σταματήσεις να κάνεις.

peopleimages

1. Λες ψέματα για τη χρήση του οδοντικού νήματος

«Πληρώνουμε πολλά χρήματα για να πάμε σε σχολές και να αξιολογήσουμε την υγιεινή των ούλων σου» λέει στο Pure Wow ένας οδοντίατρος της Νέας Υόρκης. «Έτσι, όταν μας λες ότι καθημερινά χρησιμοποιείς το οδοντικό νήμα, αλλά στην πραγματικότητα εννοείς τις τελευταίες τρεις μέρες, καλύτερα να το λες». Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής, λέει ο οδοντίατρος. «Εάν δεν χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα ή δεν γνωρίζεις τον σωστό τρόπο, εμείς είμαστε εδώ για να σε διδάξουμε».

2. Είδη λεύκανσης δοντιών στο σπίτι

«Τα DIY προϊόντα λεύκανσης είναι γενικά άχρηστα», λέει ο οδοντίατρος Δρ. Matt Nejad. «...η δυσκολία λεύκανσης μεταξύ των δοντιών, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα λεκέδες που παραμένουν σε αυτή την περιοχή». Τα DIY είδη λεύκανσης, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν και ζημιές. «Η λεύκανση των δοντιών σου με τα προϊόντα που δεν περιέχουν φάρμακα μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά του σμάλτου (γνωστό και ως εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του δοντιού), ερεθισμό των ούλων και ευαισθησία στα δόντια» λέει ο Δρ. Steven Davidowitz.

ALINA INDIENKO GETTY IMAGES

3. Βάζεις λεμόνι στο νερό

Το λεμόνι περιέχει οξύ και γι΄αυτό πρόκειται για ένα μεγάλο σφάλμα για την στοματική υγιεινή. Τα όξινα οδηγούν σε φθορά των δοντιών, ασθένειες των ούλων, βλάβη του σμάλτου και κακή αναπνοή.

4. Βούρτσισμα με σκληρή οδοντόβουρτσα

Η χρήση σκληρής οδοντόβουρτσας σε συνδυασμό με την υπερβολική πίεση είναι μια κακή συνήθεια, αφού θα προκαλέσει θέματα στη στοματική υγιεινή. Πάντα να χρησιμοποιείς μαλακές οδοντόβουρτσες ώστε να κρατάς τα ούλα και τα δόντια σου υγιή.

5. Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

«Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα επιτρέπει ένα πιο αποτελεσματικό βούρτσισμα», λέει ο Δρ. Davidowitz. «Με τις χειροκίνητες οδοντόβουρτσες, βουρτσίζεις ορισμένες περιοχές περισσότερο και άλλες περιοχές λιγότερο. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές οδοντόβουρτσες έχουν χρονομετρητή δύο λεπτών. Είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να δώσεις σε κάθε δόντι τη φροντίδα που χρειάζεται», προσθέτει.

6. Μασάς σκληρά αντικείμενα

Αυτό περιλαμβάνει τα νύχια, το στυλό και τον πάγο. Και ποτέ, ποτέ μην χρησιμοποιείς τα δόντια σου για να ανοίξεις πράγματα.

7. Τρομάζεις τα παιδιά σου

«Βλέπω πολλά παιδιά που τα πάνε άψογα στην οδοντιατρική καρέκλα. Αυτό το χάνουν όταν βλέπουν τους γονείς τους να είναι νευρικοί ή όταν τους λένε να ετοιμαστούν γιατί θα πονέσουν», λέει ένας οδοντίατρος από το Μπρούκλιν. «Νιώθω ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνος γι΄αυτό το σκηνικό και οι γονείς μερικές φορές το παρεμποδίζουν».

8. Μην παίρνεις συνταγές με αντιβιοτικά σύμφωνα με τις οδηγίες

Μια τυπική συνταγή μπορεί να απαιτεί να παίρνεις ένα δισκίο κάθε έξι έως οκτώ ώρες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τι ενοχλεί όμως τον οδοντίατρο σου όταν παίρνεις αντιβιοτικά μέχρι να νιώσεις καλύτερα; Είναι πράγματι μια επικίνδυνη κίνηση, λέει ένας οδοντίατρος, γιατί ενώ μπορεί να έχεις καταστείλει τη λοίμωξη, τα βακτηρίδια δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως.

Δες ακόμα: 8 πράγματα που ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις
featured image: TWENTY20
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.