Το να πηγαίνεις για mani & pedi είναι πραγματικά ένας από τους πιο ωραίους τρόπους να φροντίζεις τον εαυτό σου. Πέρα από το ότι φεύγεις με περιποιημένα νύχια, η διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να το θυμάσαι αυτό όταν προσπαθείς παράλληλα να απαντήσεις σε e-mail, να μιλήσεις με σε πελάτη ή να συνεννοηθείς με το σύντροφό σου για το σούπερ μάρκετ. Εκείνη την ώρα εσύ μπορεί να πιστεύεις πως απλά είσαι πολύ πρακτική και εξαιρετική στο double-tasking. Αλλά μπορεί αυτά να καθυστερούν (και να εκνευρίσουν) τη nail artist σου.

Παρακάτω θα βρεις τα 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για όλους.

Μην αργείς στο ραντεβού σου

Όπως εσύ δε θέλεις να σε καθυστερούν όταν περιμένεις ένα ραντεβού, το ίδιο ισχύει και για τη nail artist σου. Αλλά ακριβώς επειδή αυτά συμβαίνουν πού και πού, θα ήταν καλό να ενημερώνεις όταν ξέρεις πως θα καθυστερήσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των δύο. 

Μην πας στο ραντεβού σου αν είσαι άρρωστη

Αυτό ισχύει για πολλές περιπτώσεις. Όπως δεν πηγαίνεις στο γραφείο ή στον παιδικό να πάρεις το παιδί σου, έτσι μην πας και στο ραντεβού σου. Δε θα ήθελες να κάθεσαι σε τόσο κοντινή απόσταση με κάποιον που είναι άρρωστος για τόση ώρα. Σωστά;

Σταμάτα να ξεφλουδίζεις το ημιμόνιμο μανικιούρ

Για το Θεό. Σταμάτα το αυτό. Όπως τραβάς το βερνίκι, μαζί τραβάς και λίγο νύχι. Πέρα από το ότι θα καταλήξεις να πονάς στη διαδικασία του μανικιούρ το επόμενο ημιμόνιμο δε θα κολλήσει τόσο εύκολα στο νύχι γιατί θα μπαίνει αέρας στα μικρά κενά. 

Πρέπει να ενημερώνεις ότι έχεις αφαίρεση 

Η διαδικασία αφαίρεσης του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι 15-20 λεπτά. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να το ξέρουν από πριν για να έχουν κρατήσει τον απαραίτητο χρόνο για το ραντεβού σου. 

Μμμμ… κάτσε να διαλέξω χρώμα

Οι γυναίκες είμαστε αναποφάσιστες. Το έχουμε όλοι καταλάβει και αποδεχτεί αυτό το γεγονός. Αλλά όταν πηγαίνεις για μανικιούρ προσπάθησε να σκέφτεσαι από την αρχή τι χρώμα θέλεις για να μη φάτε 10 λεπτά προσπαθώντας να διαλέξεις μεταξύ άσπρου και λίγο πιο ανοιχτού άσπρου. 

Και τελικά να μη σ’ αρέσει το χρώμα

Ζήτησε να δεις το χρώμα στα νύχια σου για να το καταλάβεις εάν δεν είσαι σίγουρη. Ή αν καταλάβεις αφού έχει περάσει το πρώτο χέρι πως δεν είσαι ευχαριστημένη με το χρώμα, μίλα τώρα ή μην πεις κουβέντα. Ειδικά στο ημιμόνιμο!

Μη μιλάς το τηλέφωνο και τα 40’ του μανικιούρ

Σίγουρα θα τύχει να χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο κάποια στιγμή όσο θα είσαι εκεί. Αλλά μην περάσεις ολόκληρο το ραντεβού μιλώντας στο τηλέφωνο περιγράφοντας στην κολλητή σου ακριβώς τι έγινε με το αγόρι σου χθες το βράδυ. Πέρα από το ότι μπορεί να γίνει κουραστικό για τη nail artist σου, μπορεί να ενοχλεί και τις υπόλοιπες πελάτισσες στο μαγαζί. 

Μη φύγεις αν δεν έχει στεγνώσει καλά το χρώμα

….γιατί είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ξανά γυρίσεις για να στο επιδιορθώσουν. Ίσως να μην είναι τόσο μεγάλος μπελάς για εσένα το να ξανά πας πίσω αλλά μπορεί να είναι για τη nail artist σου αν έχει ξεκινήσει επόμενο ραντεβού και πρέπει να το διακόψει.