Για να περιλαμβάνει ο κύκλος σου σπουδαίους ανθρώπους χρειάζεται χρόνος και δοκιμασίες. Στο τέλος εσύ θα είσαι αυτή που θα επιλέξει ποιοι θα είναι αυτοί. Δεν μπορείς να κάνεις με όλους παρέα. Κάποιος που είναι κατάλληλος για σένα μπορεί να μην είναι καλή επιλογή για κάποιον άλλο. Επιπλέον κάποιος που είναι κατάλληλος για εσένα στα είκοσι, δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι το ίδιο κατάλληλος στα 30 ή τα 40 σου. Μια τέτοια διαπίστωση είναι λίγο δύσκολο να μπορέσεις να την κάνεις από πριν, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις αν ένας άνθρωπος αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να τον έχεις για πάντα φίλο.

Οι 7 τύποι που ακολουθούν είναι ενδεικτικοί αλλά αν τους έχεις στη ζωή σου, όλα θα μοιάζουν πιο εύκολα να τα αντιμετωπίσεις, θα χαμογελάς πιο συχνά και όσο μεγαλώνεις θα μαθαίνεις περισσότερα.

1. Ο μη-επικριτικός

Η ύπαρξη ενός τέτοιου ατόμου έχει μεγάλη σημασία. Είναι γεγονός ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα σωστά. Ένας μη επικριτικός φίλος θα σε κάνει να νιώσεις ότι, όπως αξίζεις αγάπη και υποστήριξη στις καλές σου στιγμές, αξίζεις και στις κακές σου. Θα υπάρξουν και οι επικριτικοί φίλοι με απόψεις τύπου “άσπρο ή μαύρο”. Και αυτοί είναι χρήσιμοι. Αλλά φρόντισε να κρατήσεις μια θέση στη ζωή σου για έναν που δεν κριτικάρει τόσο και που θα σε βοηθήσει να πας μπροστά μαθαίνοντας από τα λάθη σου.

2. Ο ειλικρινής

Και επειδή όλα στη ζωή είναι θέμα ισορροπιών, ο τύπος αυτός είναι το εντελώς αντίθετο του προηγούμενου. Θα σου πει την απόλυτη αλήθεια, όσο σκληρό και αν είναι αυτό. Δεν θα σε αφήσει να αναλώνεσαι σε τελειωμένες καταστάσεις, απλά για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Δεν θα ρίξει το φταίξιμο αλλού, αν στην πραγματικότητα φταις εσύ. Είναι αυτός ο τύπος ανθρώπου που θα σου πει αν σου πάει πραγματικά το κούρεμα ή αν είναι σε κολακεύει αυτό το εφαρμοστό φόρεμα. Πολλές φορές μπορεί να μην συμφωνήσεις, να θυμώσεις και να αγνοήσεις κάποιες από τις απόψεις αυτές- όλοι θέλουμε τον χρόνο μας και τον κατάλληλο τρόπο για να μάθουμε- αλλά πρέπει να είσαι θετική ακόμα και αν κάτι σου φαίνεται πολύ σκληρό.

3.Ο γιατρός

Ναι καλά διάβασες. Παλιά υπήρχε η παράδοση του οικογενειακού γιατρού σε κάθε σπίτι. Το να έχεις κάποιον τον οποίο δε φοβάσαι να πάρεις τηλέφωνο για να μοιραστείς μια ανησυχία ή να ζητήσεις μια ιατρική συμβουλή είναι ανακουφιστικό. Ο άνθρωπος αυτός θα γνωρίζει το ιστορικό σου με αποτέλεσμα να έχει ξεκάθαρη εικόνα για εσένα, θα αισθάνεσαι άνετα μαζί του και το σημαντικότερο, θα έχεις εμπιστοσύνη στη γνώμη του.

4. Ο σύμβουλος καριέρας

Στη σημερινή εποχή η επιλογή επαγγέλματος θεωρείται πολυτέλεια. Αυτό που γίνεται συνήθως, είναι αρχικά η αναζήτηση εργασίας και στη συνέχεια ο συμβιβασμός με κάτι που δεν πίστευες ότι θα ασχοληθείς ποτέ. Έχεις σκεφτεί πόσο βοηθητικό θα ήταν να είχες έναν φίλο 10 χρόνια μεγαλύτερό σου ο οποίος να μπορεί να σε συμβουλεύει για τις επαγγελματικές σου επιλογές μιλώντας από προσωπική πείρα; Από τις σπουδές και την εξειδίκευσή σου μέχρι μια θέση εργασίας ή την αλλαγή επαγγελματικού προφίλ, αυτός είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα απευθυνθείς για αυτά τα θέματα.

5. Ο υποστηρικτικός

Αν είσαι τυχερή, τον ρόλο αυτό έχει η μητέρα σου. Είναι ο άνθρωπος που θα σε υποστηρίξει και θα είναι δίπλα σου. Θα γίνει επικριτικός αν χρειαστεί αλλά θα είναι και αυτός που θα σε πάρει τηλέφωνο για να μάθει πώς πήγε η παρουσίασή σου, που θα σε εξυψώσει αν πήγε καλά ή θα κάτσει να σε ακούσει όση ώρα χρειαστεί μέχρι να νιώσεις καλύτερα αν τα πράγματα δεν είχαν την κατάληξη που ήθελες, θυμίζοντάς σου όλα αυτά που έχεις καταφέρει. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες στιγμές ή να γιορτάζεις τις όμορφες, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές ή μεγάλες είναι.

6. Ο στυλίστας

Ένας άνθρωπος με αλάνθαστο κριτήριο γούστου γίνεται σχεδόν πάντα ο καλύτερος φίλος. Όχι μόνο γι’ αυτό αλλά είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Απευθύνεσαι σε αυτόν για να τον ρωτήσεις πώς να κόψεις τα μαλλιά σου, πώς να φορέσεις το χρώμα της σαιζόν, αν πρέπει το denim jacket να το πάρεις ένα νούμερο μεγαλύτερο για να δείχνει πιο κουλ. Τέτοια πράγματα. Αλλά ποτέ δε μένεις εκεί. Θα γίνει και λίγο εξομολογητής σου γιατί πάντα πίσω από το στυλ κρύβονται πτυχές του εαυτού μας. Μπορεί να μην έχει πάντα δίκιο, αλλά όταν έχει, το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

7. Ο “σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”

Αυτός ο τύπος ανθρώπου δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Είναι σπάνιος. Δεν πρέπει να είναι κάποιος που ζει μακριά και σίγουρα όχι ο σύντροφός σου. Είναι το πρόσωπο που θα έρθει όταν του το ζητήσεις είτε πρόκειται για έναν χωρισμό, είτε για ένα σκασμένο λάστιχο στη μέση του πουθενά. Και είναι αυτός που δεν θα απαιτήσει από εσένα να κάνεις το ίδιο για εκείνον.

featured image: StyleCaster