Ήξερες ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι οφείλουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στην προετοιμασία που κάνουν πριν η νέα εβδομάδα ξεκινήσει; Ένα πράγμα που όλοι τους έχουν κοινό είναι κάποιες συνήθειες που υιοθετούν την Κυριακή οι οποίες τους βοηθούν να χαλαρώσουν από την ένταση της προηγούμενης εβδομάδας και να προετοιμαστούν για αυτή που έρχεται.

Ακόμη να πειστείς για να υιοθετήσεις τη δική σου Κυριακάτικη ρουτίνα; 5 συνήθειες, που ακολουθούν οι πετυχημένοι άνθρωποι, σε περιμένουν να τις μιμηθείς.

Περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους

Οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω φορτωμένου προγράμματος μέσα στην εβδομάδα δεν έχουν χρόνο ούτε για τον εαυτό τους. Οπότε, όταν έρθει η Κυριακή, για να νιώσεις ότι κάνεις κάτι διαφορετικό, πήγαινε στο πατρικό σου. Βγες με τους φίλους σου, μίλα για όμορφα πράγματα όπως τα ταξίδια. Κάνε ενδιαφέρουσες συζητήσεις άσχετες από ό,τι σε φέρνει πίσω στην καθημερινότητα.

Χρησιμοποιούν τηλέφωνο, μηνύματα, email για να έρθουν πιο κοντά με τους άλλους

Ναι, καλά διάβασες. Αυτό όμως ισχύει για όλα τα άλλα εκτός από δουλειά. Αν οι γονείς σου είναι μακριά, πάρε ένα τηλέφωνο. Αν τα αδέλφια σου σπουδάζουν στο εξωτερικό στείλε ένα μήνυμα και ρώτα τα νέα τους. Απάντα σε εκείνα τα προσωπικά email που έχουν συσσωρευτεί, ξεκινώντας την εβδομάδα σου με καθαρό inbox.

Αποσυνδέονται

Και ενώ μπορεί να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα όπως αναφέρθηκε και παραπάνω για να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους, από ένα σημείο και μετά τις Κυριακές τους, τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές απενεργοποιούνται. Αντί αυτών διαβάζουν ένα βιβλίο, περιποιούνται τον εαυτό τους ή απλά ακούνε μουσική χωρίς να κάνουν τίποτα. Αυτό βοηθά και σε έναν καλύτερο ύπνο.

Κάνουν απολογισμό

Κοιτάζουν πίσω βλέποντας πως ήταν η εβδομάδα. Τι πήγε σωστά, τι πήγε λάθος, τι πρέπει να διορθωθεί και τι έκαναν οι ίδιοι που τους πήγε ένα βήμα μπροστά. Η αίσθηση κάθαρσης που έχει σαν συνέπεια ένας απολογισμός, είναι ό,τι καλύτερο για μια καινούρια εβδομάδα.

Προγραμματίζουν την εβδομάδα

Μετά τον απολογισμό, πολλές φορές και ταυτόχρονα, οι πετυχημένοι άνθρωποι προγραμματίζουν την εβδομάδα που έρχεται. Προγραμματίζουν νέους στόχους και στρατηγικές για καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά, τα γεύματά τους και τις επισκέψεις τους στο γυμναστήριο.

featured image: unsplash.com