Αν μένεις σε γκαρσονιέρα ή ένα μικρό σπίτι, τότε γνωρίζεις πολύ καλά τις δυσκολίες που προκύπτουν. Από την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου έως και την αγορά αυτού του υπέροχου διακοσμητικού, το οποίο όμως δεν έχεις που να βάλεις.

Ωστόσο, σου έχω και καλά νέα γιατί ο μικρός χώρος είναι εύκολος στη διακόσμηση και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερος.

Declutter

Οργάνωσε τα ράφια και τα συρτάρια σου βάζοντας σε μεγάλες σακούλες όσα δεν χρειάζεσαι πια και χάρισέ τα. Επιπλέον, κάποια αποθηκευτικά καλάθια ή κουτιά, θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται τακτοποιημένος με τον πιο stylish τρόπο και εσύ θα οργανώσεις καλύτερα τα πράγματά σου.

spiti megalitero
Rugs-direct / Lauren Edith Andersen

Αύξησε το φως

Το φυσικό φως έχει την ιδιότητα να κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Όσο περισσότερα παράθυρα έχεις, τόσο πιο ευήλιος γίνεται.

Εκμεταλλεύσου το ύψος

Μπορείς να τοποθετήσεις πολλές ραφιέρες κάπως «άναρχα» στον τοίχο ώστε να δημιουργήσεις μία όμορφη -και πολύ πρακτική- σύνθεση. Όσο για το γραφείο σου∙ επίλεξε κάποιο έπιπλο που εξυπηρετεί ως επιφάνεια εργασίας αλλά έχει ράφια και συρτάρια.

ipaperfurniture.com

Η οργάνωση είναι το παν

Το μικρό σπίτι μπορεί να φαίνεται τακτοποιημένο με δύο πολύ απλές κινήσεις, αλλά και το αντίθετο. Είναι πραγματι, δίκοπο μαχαίρι. Όμως, όταν είναι τακτοποιημένο αυτό κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο άνετος.

Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Για ένα μικρό σπίτι που δεν έχει πολύ αποθηκευτικό χώρο, προτίμησε ένα κρεβάτι που θα έχει συρτάρια από κάτω ή ακόμη και κεφαλάρι. Τα μικρά σπίτια χρειάζεται να εκμεταλλευτούν για την αποθήκευση αντικειμένων όσο περισσότερο χώρο γίνεται.

Καθρέφτες

Όπως είπαμε και πιο πάνω, οι καθρέφτες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σπίτι. Αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο που καθώς αντικατοπτρίζει τον χώρο, τον κάνει να φαίνεται και μεγαλύτερος.

Τοποθέτησε χωρίσματα

Αντί να διαλέξεις ένα μεγάλο και ογκώδες έπιπλο, προτίμησε να χωρίσεις τον χώρο χρησιμοποιώντας κάποιο φωτεινό χώρισμα. Είναι ιδανική λύση για τα μικρά σπίτια γιατί προσδίδουν πολύ στυλ και είναι πολύ πρακτικά. Είναι ιδανικά για σπίτια τύπου λοφτ.

architonic.com
featured photo: contemporist.com