Μία καλή φιλία δεν χτίζεται τυχαία. Όπως και μία ερωτική σχέση, έτσι και η φιλική χρειάζεται δουλειά και να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτήν. Κάποιες φιλίες μπορούν να κρατήσουν δεκαετίες ολόκληρες και κάποιες άλλες να τελειώσουν μέσα σε ένα φθινόπωρο.

Για να τις διατηρήσεις αναλλοίωτες στον χρόνο και να ισχυροποιήσεις αυτό τον ιδιαίτερο δεσμό χρειάζεται να προσπαθείς καθημερινά γι’ αυτές.

Να είσαι εκεί σε όλες τις σημαντικές στιγμές

Να είσαι εκεί στις ευχάριστες αλλά και τις δυσάρεστες στιγμές της. Να θυμάσαι να παίρνεις τηλέφωνο όταν η φίλη σου έχει κάποιο σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού και γενικά να είσαι παρούσα σε κάθε μεγάλη στιγμή της.

Όταν βρίσκεστε να προγραμματίζετε ήδη την επόμενη έξοδό σας

Είναι εύκολο να πεις «τα λέμε σύντομα» και ακόμη πιο εύκολο να περάσουν αρκετές εβδομάδες πριν ξαναβρεθείτε. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε μαζί έξω, κανονίστε πότε ή που θα συναντηθείτε.

Προγραμματίστε δραστηριότητες

Εκτός από τα meet up για φαγητό στο νέο εστιατόριο της πόλης ή ποτό σε κάποιο bar του κέντρου, φροντίστε να κάνετε μαζί δραστηριότητες και να αποκτήσετε εμπειρίες και εικόνες που θα σας δέσουν ακόμη περισσότερο.

Άσε τον εγωισμό στην άκρη

Μπορεί να σκέφτεσαι πως πάντα εσύ παίρνεις τηλέφωνο, όμως σε μία πραγματική φιλία ο εγωισμός δεν έχει θέση. Κάποιες φορές θα πάρεις μόνο εσύ και κάποιες θα πάρει μόνο εκείνη. Το ζητούμενο είναι να περάσετε χρόνο μαζί και όχι ποιος έστειλε το πρώτο μήνυμα.

Δημιουργείστε αναμνήσεις

Το κλειδί για μία φιλία που θα αντέξει στον χρόνο είναι να έχετε κοινές εμπειρίες (βλ.Νο2). Αποκτήστε μία δική σας παράδοση, όπως να βγαίνετε μία φορά την εβδομάδα ή να ανταλλάσσετε δώρα τα Χριστούγεννα. Επιπλέον, μπορείτε να κανονίσετε μία εκδρομή για κάποιο τριήμερο ή κάποιο ταξίδι σε έναν προορισμό που θέλετε και οι δυο.

featured photo: Unsplash / Antonino Visalli