Είτε είσαι πρωινός τύπος είτε βραδινός, ένα πράγμα είναι σίγουρο∙ πως η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας. Κάθε εβδομάδας.

Ναι, εντάξει, μπορεί κάποιος να με πει και υπερβολική, όμως η αλήθεια παραμένει: Τις Δευτέρες είναι όλα πολύ πιο δύσκολα. Από το πρωινό ξύπνημα, μέχρι την ώρα που περνά -πολύ πιο αργά- στη δουλειά, έως και το βράδυ που σκέφτεσαι πως η εβδομάδα μόλις ξεκίνησε. Μετά από μελέτη που έκανα και συμβουλές που ακολούθησα, έρχομαι να κάνω τη Δευτέρα σου λίγο πιο υποφερτή.

Αυτά είναι τα επτά πιο αποτελεσματικά tips ώστε να ξεκινήσεις την εβδομάδα με ένα παραπάνω χαμόγελο και λίγη έξτρα ενέργεια.

Οργάνωσε το πρωινό της Δευτέρας ήδη από την Παρασκευή

Φτιάξε τη δική σου to-do λίστα ώστε να ξέρεις ακριβώς τι έχεις να κάνεις στη δουλειά. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην αγχώνεσαι μέσα στο Σαββατοκύριακο, να διευθετήσεις από πριν όποιες εκκρεμότητες έχεις, ώστε όταν πας στο γραφείο τη Δευτέρα να έχεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα να κάνεις.

Οργάνωσε την εβδομάδα σου

Εντάξει, κατανοώ πως αυτό θα το ακολουθήσουν όσοι ασπάζονται την αγάπη για οργάνωση και προγραμματισμό. Όμως, θα σε βοηθήσει να ορίσεις κάποια ώρα μέσα στην ημέρα προκειμένου να σημειώσεις όλα τα ραντεβού που έχεις, να απαντήσεις σε e-mails, ακόμη και να κάνεις brainstorming.

Αν είσαι free-lancer μπορείς να ξεκλέψεις ένα μισάωρο για ένα δημιουργικό διάλειμμα. Αν συμπεριλάβεις τουλάχιστον ένα τέτοιο μισάωρο μέσα στη Δευτέρα σου, μπορεί να σου δώσει ενέργεια και να σε κάνει να νιώσεις πως «το ‘χεις».

Κάνε μία ελαφριάς μορφής άσκηση το βράδυ της Κυριακής

Αν τις Δευτέρες έχεις παρατηρήσει πως έχεις κάποιο άγχος πριν ακόμη ξεκινήσεις τη δουλειά, τότε μία ήπιας μορφής άσκηση το προηγούμενο βράδυ, θα σε ωφελήσει.

Περπάτημα, pilates ακόμη και yoga θα μετριάσουν το άγχος και τη νευρικότητα της επόμενης ημέρας. Λίγο πριν ξαπλώσεις, δοκίμασε λίγη ώρα διαλογισμού ώστε να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου. Για περίπου δέκα λεπτά, εστίασε στις ανάσες σου και καθάρισε τελείως το μυαλό σου.

Deutera

Σκέψου ξανά πριν ξενυχτήσεις με φίλους το βράδυ της Κυριακής

Αν είσαι εσωστρεφής σαν εμένα, τότε σίγουρα το να βγεις το βράδυ της Κυριακής δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αν θες να δεις την παρέα σου, μπορείτε να κανονίσετε κάποια βιντεοκλήση, ακόμη και μία χαλαρή απογευματινή συνάντηση σε κάποιο σπίτι. Προσπάθησε να είσαι στο κρεβάτι σου την ίδια ώρα όπως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ώστε να ξεκουραστείς και να ξεκινήσεις την επόμενη ημέρα με ενέργεια.

Σήκω λίγο νωρίτερα το πρωινό της Δευτέρας

Μπορεί να σου ακούγεται σαν το τελευταίο που θέλεις να κάνεις, όμως πίστεψέ με πως αν βάλεις το ξυπνητήρι σου μισή ώρα νωρίτερα θα σε ωφελήσει σημαντικά. Μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το μισάωρο ώστε να απολαύσεις το πρωινό σου στη βεράντα χωρίς να έχεις άγχος για το αν θα αργήσεις, ή ακόμη και να κάνεις μία στάση για να πάρεις καφέ απο το αγαπημένο σου μαγαζί.

Φόρεσε κάτι που θα σου φτιάξει τη διάθεση

Μπορεί να είναι ένα πολύχρωμο ρούχο ή ένα καινούργιο. Θα φτιάξει η Δευτέρα σου επειδή απλά και μόνο φόρεσες κάτι ωραίο; Πιθανότατα όχι. Όμως, σίγουρα θα σε κάνει πιο χαρούμενη και ευδιάθετη.

Να θυμάσαι πως είναι ok αν γκρινιάξεις

Εντάξει, δεν χρειάζεται να προσποιούμαι πως όλα είναι καλά. Μερικές Δευτέρες είναι οι χειρότερες και είναι απολύτως ok αν περνάς μία τέτοια. Μπορείς να γκρινιάξεις και να πιεις μία κούπα καφέ παραπάνω. Υποσχέσου όμως στον εαυτό σου πως η επόμενη Δευτέρα θα είναι γεμάτη χαμόγελο.

Δοκίμασε τα παραπάνω και θα δεις πως η συγκεκριμένη ημέρα θα γίνει περισσότερο υποφερτή και εσύ θα είσαι περισσότερο παραγωγική.

featured Photo: pexels / Tatiana Syrikova