Οι αφέλειες είναι από αυτά τα κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε κάποια στιγμή στη ζωή σου. Ακόμα και αν σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία και τα κουρέματα που διάλεγε η μαμά σου για σένα.

Ωστόσο δεν υπάρχει μόνο ένα είδος αφελειών. Αλλάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και φυσικά, το μήκος των μαλλιών σου. Παρακάτω θα βρεις διαφορετικά είδη, μαζί με tips για το πως θα τις συνδυάσεις με το hairstyle σου, αλλά και τα αρνητικά και θετικά κάθε περίπτωσης.

Οι μακριές αφέλειες

Οι μακριές αφέλειες είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα που θέλεις να κάνεις μια αλλαγή που δεν θα είναι δραματική και το καλό είναι ότι ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα.

Στα συν, είναι ότι μπορείς να τους κάνεις οποιαδήποτε styling θέλεις σε μακριά ή κοντά μαλλιά, καθώς και το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να μακρύνουν σε περίπτωση που δεν σου αρέσουν. Στα αρνητικά είναι το γεγονός, ότι επειδή είναι πολύ λεπτός ο τρόπος κοπής τους, εμφανίζουν εύκολα λιπαρότητα. Για να την αποφύγεις, χρησιμοποίησε ένα dry shampoo.

Οι πλαϊνές αφέλειες

Αυτού του είδους οι αφέλειες θυμίζουν κάτι από μια άλλη εποχή. Είναι επίσης εύκολες στο styling και μπορείς να τους αλλάζεις μεριά ανάλογα με τη διάθεση σου, δίνοντας άλλη όψη και σχήμα στο πρόσωπό σου.

Στα θετικά είναι ότι είναι εύκολο να διατηρηθούν, απαιτούν λίγη «αφοσίωση» και styling, είναι εύκολο να μακρύνουν και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρυφτεί ένα μεγάλο μέτωπο.

Οι στρογγυλεμένες αφέλειες

Αν σε σου «λένε» κάτι οι στρογγυλεμένες αφέλειες, σκέψου την Anne Hathaway στην ταινία ‘The Devil Wears Prada’. Ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα, γιατί τα αγκαλιάζουν και μπορείς να επιλέξεις είτε να είναι πυκνές (φράτζα), είτε πιο αραιές.

Στα συν είναι ότι μπορείς να τις χωρίσεις στη μέση ή να τις κάνεις στο πλάι, και ξαφνικά έχεις ένα τελείως διαφορετικό hairstyle. Από την άλλη το μόνο κακό είναι ότι θέλουν αρκετά συχνά τριμάρισμα, για να διατηρούνται.

Οι έντονες αφέλειες

Κλασικές, έντονες αφέλειες, που έρχονται από τη δεκαετία του 1920 και έχουν κατακτήσει δεκάδες runways.

Αυτού του είδους οι αφέλειες είναι ιδανικές για την περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι πολύ λεπτά ή πιο αραιά στο ύψος του μετώπου. Ωστόσο θέλουν αρκετά συχνά κούρεμα για να διατηρούν το σχήμα τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μακρύνουν εύκολα.

featured photo: pexels / Serena Koi