7 υγιεινά tips για να πάψει να είναι βαρετό το φαγητό σου

7 υγιεινά tips για να πάψει να είναι βαρετό το φαγητό σου

Η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι στερητική αλλά ούτε και βαρετή. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να φτιάχνεις όλα σου τα γεύματα στον ατμό. Υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα παρασκευάσεις το γεύμα σου, ώστε να πάψει η διατροφή σου να είναι βαρετή και άνοστη.

1. Δώσε περισσότερη γεύση στις σαλάτες σου

Φυσικά και οι σαλάτες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ισορροπημένη διατροφή, αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να είναι μόνο μαρούλι; Μια υγιεινή, χορταστική σαλάτα μπορεί  εκτός από λαχανικά να έχει άπαχη πρωτεΐνη, αλλά και μία γευστική και ελαφριά σάλτσα, που θα προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα ικανοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις, προσέχοντας ώστε να μην ξεφύγει τελικά από τον θερμιδικό έλεγχο.

2. Δοκίμασε μία νέα μαγειρική τεχνική

Μην είσαι απόλυτη. Δεν υπάρχει μόνο το τηγάνισμα αλλά ούτε μόνο και το βράσιμο. Πειραματίσου με άλλους τρόπους μαγειρέματος, ώστε να απολαύσεις ένα γευστικό γεύμα χωρίς τύψεις. Μπορεί το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό με το μπρόκολο να είναι το βράσιμο, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμο ψητό στο φούρνο ή στο gill με μυρωδικά.

3. Αξιοποίησε τα υλικά της κουζίνας σου

Το αλάτι και το πιπέρι από μόνα τους μπορεί να μην αρκούν. Η γεύση ενός γεύματος μπορεί να απογειωθεί προσθέτοντας βότανα και μπαχάρια. Για παράδειγμα, ένα απλό ψητό κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με δενδρολίβανο και ρίγανη ή ακόμα και με τζίντζερ. Αν είσαι αρχάρια στην μαγειρική, μπορείς να δοκιμάσεις στο μαγείρεμα τσίλι, κάρι, δεντρολίβανο, θυμάρι, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, αν επιθυμείς κάτι αλμυρό ενώ, για ένα γεύμα πιο γλυκό, κανέλα, μοσχοκάρυδο, εκχύλισμα βανίλιας, και σκόνη κακάο.

4. Πρόσθεσε λίγο ξύσμα

Μην μένεις μόνο στο χυμό από λεμόνι, lime ή πορτοκάλι. Πρόσθεσε λίγο ξύσμα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιήσεις και λιγότερο αλάτι.

5. Ομόρφυνε το πιάτο σου

Η εικόνα του γεύματος -ακόμα και το πιάτο – αποτελεί βασικό παράγοντα στην απόλαυση του φαγητού σου. Γίνε πιο δημιουργική στην προετοιμασία του γεύματός σου βάζοντας τα αγαπημένα σου υλικά στις σαλάτες και στις αραβικές πίτες χρησιμοποιώντας φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης προσθέτοντας χρώμα, άρωμα και θρεπτικά συστατικά σε κάθε γεύμα.

6. Κάνε πιο υγιεινές τις λιγούρες σου

Σίγουρα υπάρχουν πιο υγιεινές παραλλαγές για οποιαδήποτε λιγούρα σου. Αντικατέστησε την επιθυμία σου για σοκολάτα με ρόφημα με κακάο χωρίς ζάχαρη και την αγαπημένη σου κρέπα με αραβική πίτα ολικής άλεσης, φρέσκα φρούτα και ταχίνι.

 ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 8 τροφές για να ξεγελάσεις την ανάγκη σου για γλυκό

7. Βάλε λίγο umami

Το umami είναι μια έννοια Ιαπωνικής προέλευσης και αποτελεί την πέμπτη από τις πέντε γεύσεις. Μπορεί να μεταφραστεί σαν «ευχάριστη νόστιμη γεύση». Ουσιαστικά, αφήνει μια ήπια αλλά παραμένουσα αίσθηση που είναι δύσκολο να περιγραφεί. Το umami μπορεί να προστεθεί στα πιάτα σου από τροφές όπως οι ώριμες ντομάτες, ο ζωμός κοτόπουλου, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τυρί και τα μανιτάρια σιτάκε.

www.facebook.com/virginiaskoulidi | www.instagram.com/dietlicious_gr

featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.