Μπορεί να είσαι από τα άτομα που ξοδεύουν ώρες ατελείωτες στο Pinterest αναζητώντας ιδέες διακόσμησης για να κάνουν και τον δικό τους χώρο να μοιάζει σα να έχει βγει από εκεί, μπορεί όμως να είσαι και πιο παραδοσιακή με τη διακόσμηση του σπιτιού και να μην σε απασχολεί ιδιαίτερα.

Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις, παρακάτω θα βρεις ορισμένα λάθη που καλό θα ήταν να μη συμβαίνουν.

Επιλέγεις λάθος μέγεθος στα χαλιά

Η αλήθεια είναι πως το μέγεθος του χαλιού είναι μεγαλύτερη υπόθεση από όσο νομίζεις. Τα πολύ μεγάλα χαλιά μπορούν να κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος και ένα μικρό χαλί να αφήσει περισσότερη επιφάνεια ακάλυπτη με αποτέλεσμα να υποβαθμίσει το χώρο σου. Η ιδανική λύση είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις από εκεί που ξεκινούν τα έπιπλά σου ή από τα μπροστινά πόδια των επίπλων σου.

Κρεμάς τους πίνακες σε λάθος ύψος

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που μπορείς να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι το να κρεμάς τους πίνακές σου σε λάθος ύψος. Αν παρατηρήσεις στις πινακοθήκες, θα διαπιστώσεις πως επιλέγουν να κρεμούν τους πίνακες στο ύψος των ματιών.

Κρατάς παλιά αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στη νέα αισθητική του χώρου σου

Αν είσαι και εσύ από εκείνες που επιμένουν να κρατούν είτε έπιπλα είτε αντικείμενα άλλης εποχής, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Θεωρείται αποδεκτό να κρατάς ένα αντικείμενο συναισθηματικής αξίας αλλά προσπάθησε να αφήσεις πίσω οτιδήποτε άλλο δεν ταιριάζει με τη σύγχρονη διακόσμηση που έχεις επιλέξει.

Μένεις απόλυτη στους συνδυασμούς

Κι όμως, δεν είναι σωστό να προσπαθείς να ταιριάξεις όλα τα έπιπλα μεταξύ τους και να επιδιώκεις να έχουν το ίδιο χρώμα, το ίδιο είδος ξύλου κλπ. Εστίασε σε ένα αρμονικό mix and match ώστε να δώσεις στυλ στο χώρο σου.

Πέφτεις στην παγίδα των trends

Όσο και αν ενθουσιάζεσαι με τις καινούριες προτάσεις που κυκλοφορούν κάθε τόσο, προσπάθησε να κρατάς ένα μέτρο. Πήγαινε με τον κανόνα που λέει να επιλέγεις απλά, κλασικά και διαχρονικά κομμάτια που θα αποτελούν το κύριο μέρος του σπιτιού και πρόσθεσε μικρότερα αντικείμενα σύμφωνα με τα trends της εποχής. Έτσι, δεν θα αναγκαστείς να δώσεις πολλά λεφτά σε λίγα χρόνια που θα έχει αλλάξει το στυλ διακόσμησης.

Χρησιμοποιείς λάθος φωτισμό

Αυτό που κάνουμε συχνά είναι είτε να φωτίζουμε υπερβολικά έναν χώρο, είτε ο φωτισμός να μην είναι επαρκής. Η ιδανική λύση είναι να τοποθετήσεις ένα dimmer. Έτσι, θα μπορείς να ρυθμίζεις εσύ την ένταση που επιθυμείς σε κάθε περίπτωση.

Επιλέγεις μεγαλύτερα ή μικρότερα έπιπλα συγκριτικά με το χώρο σου

Ακόμη ένα συχνό λάθος είναι πως κάνεις αφορά στην επιλογή επίπλων χωρίς πρώτα να έχεις υπολογίσει εάν ταιριάζει στον χώρο σου. Για τον λόγο αυτό, να έχεις πάντα στο νου σου να μετρήσεις τις διαστάσεις του κενού χώρου στον οποίο θέλεις να τοποθετήσεις κάποιο έπιπλο για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

featured image: unsplash.com