Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και με αυτό εννοώ πιο ευτυχισμένη, πιο ικανοποιημένη με τον εαυτό σου, πιο θετική.

Κάνε πράξη τη βελτίωση της υγείας σου

Σωματικής και πνευματικής. Αν ήδη αθλείσαι, φρόντισε να το κάνεις περισσότερο, αν όχι, ξεκίνησε από αύριο. Προσπάθησε να απομακρυνθείς από οτιδήποτε σε βαραίνει και κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο και την ποιότητα ζωής που του αξίζει.

Πρόσεχε τι τρως

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες, η πίτσα, το παγωτό και τα burger; Σε όλους. Και δεν υπάρχει και τίποτα κακό σε αυτό, αν μια στο τόσο υποκύπτεις σε ένα αντίστοιχο λουκούλλειο θερμιδογόνο γεύμα. Αλλά η επανάληψη κάνει κακό. Μάθε τι είναι καλό να τρως, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μαγείρεψε για εσένα χρησιμοποιώντας υλικά που ξέρεις από πού προέρχονται.

Γράφε κάθε μέρα

Τους φόβους και τις ανησυχίες σου. Τα λάθη και τις παραλείψεις σου. Τους στόχους και τα όνειρά σου. Το γράψιμο είναι “κάθαρση”. Διαβάζοντας τις σκέψεις σου, ακόμα και λίγους μήνες μετά, θα δεις τι βήματα έχεις κάνει, τι πρέπει να βελτιώσεις, τι να συνεχίσεις να κάνεις ή τι να αλλάξεις τελείως.

Πρόσεξε την ψυχική σου υγεία

Προσπάθησε να είσαι πιο ευγενική με τον εαυτό σου και να τον ακούς όταν έχει κάτι να σου πει. Όταν κάτι σε βαραίνει μοιράσου το, όταν είσαι σε μια σχέση (φιλική, επαγγελματική, συντροφική) που σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, απομακρύνσου. Καθάρισε το μυαλό σου από ό,τι σε απασχολεί. Θα σε ευγνωμονείς μακροπρόθεσμα.

Βοήθησε άλλους ανθρώπους

Κάνε σκοπό της ζωής σου να βοηθάς άλλους ανθρώπους όταν μπορείς. Είναι τόσο εύκολο. Μερικές φορές η πολυάσχολη ζωή παρεμποδίζει αυτή τη θέληση για βοήθεια, αλλά όταν το κάνεις θα διαπιστώσεις ότι είσαι πολύ πιο ευτυχισμένη και θετική. Βοήθησε κάποιον με τα ψώνια ή τις βαλίτσες του, κράτησε τα παιδιά της φίλης σου για μια ώρα, μαγείρεψε φαγητό και δώσε όπου νομίζεις εσύ, γνωστοποίησε σε κάποιον που ξέρεις ότι ψάχνει δουλειά, μια θέση εργασίας για την οποία μόλις άκουσες, βοήθησε τον καινούργιο σου συνάδελφο στην προσαρμογή του στο γραφείο.

Κάνε οικονομία για έναν μήνα

Για τουλάχιστον ένα μήνα, εξοικονόμησε χρήματα ξοδεύοντας όσο το δυνατό λιγότερα. Ο σφιχτός προϋπολογισμός μπορεί να ακούγεται λίγο καταναγκαστικό έργο, ειδικά εάν έχεις ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά θα σου διδάξει πολλά. Από την αρετή της αποταμίευσης θεωρητικά και πρακτικά μέχρι τη σημασία του να έχεις εσύ τον έλεγχο.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο κάθε εβδομάδα

Κάθε εβδομάδα, κάτι καινούργιο. Είτε πρόκειται για ένα νέο φαγητό, για μια νέα εμπειρία ή για μια νέα δραστηριότητα. Μην προδικάζεις ό,τι δεν σου αρέσει κάτι μέχρι να το δοκιμάσεις. Δοκίμασε, πες ναι πιο συχνά και διεύρυνε τους ορίζοντές σου.

Δες ακόμα: Είσαι “υπερβολικά ευαίσθητη”; Μάλλον ανήκεις στην κατηγορία των HSP


featured photo: Unsplash|Vu Thu Giang