Το να σηκωθείς από το κρεβάτι νωρίς το πρωί για προπόνηση είναι δύσκολη υπόθεση. Τι κι αν βάζεις ξυπνητήρι; Το πιθανότερο είναι πως θα το κλείσεις και θα ξανακοιμηθείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μουντά, κρύα, χειμωνιάτικα πρωινά σε προδιαθέτουν να μείνεις στο ζεστό κρεβάτι σου. Και η επιλογή να πας για προπόνηση το βράδυ μετά τη δουλειά, δεν υφίσταται. Μεταξύ μας, συνήθως καταλήγεις στον καναπέ να βλέπεις Netflix.

Όμως, η επιστήμη έχει κατότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί είναι πιο πιθανό να κάνουν την άσκηση συνήθεια. Ενώ σε βοηθάει να ξεκινήσεις τη μέρα λόγω των ενδορφινών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκειά της. Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο της γυμναστικής που κάνεις, το σώμα σου μπορεί να καίει θερμίδες για ώρες μετά την προπόνηση. Κατά συνέπεια, αποτελεί ένα καλό τρόπο, για να διατηρήσεις και το μεταβολισμό σου ενισχυμένο.

Αν δεν είσαι σίγουρη  πώς να κάνεις τις πρωινές προπονήσεις  μέρος της αθλητικής σου ρουτίνας, τσέκαρε παρακάτω. Αυτά τα 7 tips θα σε διευκολύνουν να ξυπνάς με διάθεση για γυμναστική.

Ετοίμασε τα ρούχα γυμναστικής από το προηγούμενο βράδυ

Έτσι, δεν θα χρειαστείς να σπαταλήσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο σκεπτόμενη τι να φορέσεις. Να θυμάσαι: όσο περισσότερο σου αρέσει το outfit, τόσο πιο ενθουσιασμένη θα είσαι να το φορέσεις.

Κοιμήσου νωρίς

Το να πηγαίνεις για ύπνο νωρίς, θα σε βοηθήσει να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί. Βάλε στόχο να κοιμάσαι όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες. Εάν δεν το κάνεις, ακόμα και αν σηκωθείς από το κρεβάτι, θα έχεις νυστάξει μέχρι το μεσημέρι. Επίσης, το να κοιμάσαι την ίδια ώρα κάθε βράδυ σε βοηθά να δημιουργήσεις μια συνήθεια που θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστη το πρωί.

Βάλε πολλά ξυπνητήρια αν χρειαστεί

Αν γνωρίζεις από πριν ότι θα κλείσεις το πρωί το ξυπνητήρι, δράσε αποφασιστικά. Ρύθμισε δύο δυσάρεστες μελωδίες για τα ξυπνητήρια σου. Έπειτα, τοποθέτησε το τηλέφωνό σου (άρα και το ξυπνητήρι) μακριά από το κρεβάτι σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να σηκωθείς, για να το απενεργοποιήσεις.

Βρες μια ρουτίνα γυμναστικής που θα σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς

Κάνεις μια προπόνηση που σου αρέσει; Είναι το γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου; Εάν η προπόνηση το πρωί δεν είναι διασκεδαστική, είναι πιο πιθανό να το ακυρώσεις. Βρες έναν personal trainer που ανυπομονείς να δεις. Ή γράψου σε μια τάξη γυμναστικής με εκπληκτική ενέργεια και ένα καλό coach.

Όρισε τους στόχους γυμναστικής σου

Χρησιμοποίησε ως κίνητρο για την προπόνηση σου κάποιους στόχους. Μπορεί να είναι ένα party σε ένα μήνα ή ο γάμος της κολλητής σου. Θα είναι πιο πιθανό να «αναγκασθείς» να σηκωθείς από το κρεβάτι, για να τους πετύχεις – είτε πρόκειται για απώλεια βάρους, τόνωση ή απλά να παραμείνεις υγιής.

Γυμνάσου παρέα με έναν φίλο

Ο καλύτερος τύπος κινήτρου. Ειδικά, αν η κολλητή σου είναι ο τύπος αθλούμενου που δε χάνει ποτέ προπόνηση.

Υπενθύμιζε στον εαυτό σου πόσο καλά θα νιώθεις μετά

Γνωρίζοντας πόσο όμορφα θα νιώθεις μετά και πως θα έχεις την υπόλοιπη μέρα free, είναι ένα μεγάλο κίνητρο.

Δες ακόμα:

Τελικά καις περισσότερες θερμίδες κάνοντας προπόνηση στο κρύο;

featured image: Byrdie