Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας μπερδεύει ατελείωτα είναι το αν το άτομο με το οποίο βγαίνεις νοιάζεται πραγματικά για σένα και αν μετράς για εκείνον όσο πρέπει/θα ήθελες. ‘Ωρες σκέψης ή ανάλυσης για το αν υπάρχει κάτι περισσότερο ή απλά κρατάει τον εαυτό του απασχολημένο μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο στο δρόμο του. Αυτές οι βασανιστικές απορίες μη βιαστείς να πιστέψεις ότι συμβαίνουν μόνο μέχρι τα 20. Υπάρχουν ιστορίες με έρωτες και βασανιστικά ερωτήματα και στα 35 και στα 40. Τα περιοδικά χρόνια τώρα γράφουν όλα τα σημάδια και τους οιωνούς για τέτοιες απορίες. Εσύ μετά από 37 ραντεβού ακόμα αναρωτιέσαι αν υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι είσαι κάτι παραπάνω από κάτι το διασκεδαστικό κι εφήμερο για εκείνον και ενδιαφέρεται πραγματικά; Σημάδια που συνήθως εσύ είσαι τυφλή να τα δεις και σου τα επισημαίνουν οι φίλες σου;

Κάνει την σχέση να προχωράει.

Όταν κάποιος νιώθει πραγματικά ερωτευμένος με τον άλλο, νιώθει και σίγουρος. Αυτό σημαίνει ότι τα τυχόν σχεσοφοβικά συναισθήματα που μπορεί να είχε στο παρελθόν θα τα ξεχάσει και θα ψάχνει να βρει τρόπους να είστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Οποιοδήποτε σημάδι σου δώσει για κοινά σχέδια είναι ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις πόσο δεμένος νιώθει ο άλλος μαζί σου. Για παράδειγμα μπορεί να πει: Μου είπαν για ένα καινούργιο κινέζικο. Μόλις γυρίσω από το ταξίδι θα σου προτείνω να πάμε. Δε πιάνεται το: Θα σε πάρω να πάμε κινέζικο με τους κολλητούς μια μέρα, Θα πάω για κινέζικο θα σου στείλω αν είναι να περάσεις, Οταν κανονίσω κινέζικο με την κοπέλα μου θα σου στείλω μήνυμα να σου πω εντυπώσεις. 

Σε κοιτάει στα μάτια κατά τη διάρκεια του ΣΕΞ

Όταν περνάς το βράδυ σου στην αγκαλιά κάποιου που αγαπάς, είσαι πιο ανοιχτός και άνετος στο πως θα εκφραστείς κατά την διάρκεια της επαφής. Φιλάς τον άλλο περισσότερο, τον κοιτάς στα μάτια, η όλη πράξη ξεφεύγει από τα όρια της απόλαυσης και της ικανοποίησης απλά, γίνεται ένας τρόπος να σε νιώσει ο άλλος κοντά του. Αν δεν σ αρέσει η διαδικασία τελικά ή κάτι πήγε στραβά στη πορεία ή απλά βαρέθηκες και θες να πας σπίτι γούρλωσε τα μάτια ή αλληθώρισε. Πιάνει. 

Γίνεται γλυκός και υπομονετικός

Ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί άνθρωποι κάποια στιγμή σπάνε και έχουν τις ζεστές και όμορφα γλυκούλικες στιγμές τους όταν ερωτεύονται. Συνήθως θα θέλουν να είναι σωματικά πιο… ζεστοί… δείχνοντας με φιλιά και αγκαλιές το πόσο σε θέλουν όπως και το πόσο προστατευτικοί γίνονται απέναντι σου. Ναι είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι αλλά δε του έχω καλά νέα εαν είσαι κλειστοφοβική. Έπαθα εγκλωβισμό και μόνο στη σκέψη. 

Θα ανυπομονεί να μιλήσει για σένα στην παρέα του και να σε γνωρίσει στον κύκλο του.

Όταν κάποιος αρχίζει και ερωτεύεται και η καρδιά του χτυπάει δυνατά, θέλει να το πεί σε όλους, να βγεί να το φωνάξει, να το τραγουδήσει στις κορυφές των κτηρίων σαν να παίζει στη «Μελωδία της Ευτυχίας». Θα θέλει να σε βγάλει έξω με τους φίλους του, να σε γνωρίσει στον αδερφό του, να κάνει τους πάντες να σε αγαπήσουν όσο σ αγαπάει και αυτός. Για παράδειγμα μπορεί στις δύο εβδομάδες να έχεις γνωρίσει μέχρι και τη νονά του. Εδώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα υπερνθουσιασμού το βλέπεις και εσύ έτσι;  

Θέλει να περνάει ΠΟΛΥ από τον ελεύθερο χρόνο του μαζί σου

Ξέρεις, είναι η στιγμή μετάβασης από το «βγαίνουμε» σε κάτι πολύ περισσότερο όταν ο άλλος θέλει να περνάει χρόνο μαζί σου ακόμα και αν απλά αράζει σπίτι, παίζει στο playstation ή κάνει δουλειές και σε θέλει δίπλα του. Αν ξεκινάει να σε συμπεριλαμβάνει στις καθημερινές του συνήθειες και υποχρεώσεις και στην ρουτίνα που είχε δημιουργήσει πριν από εσένα, είναι φανερό σημάδι ότι θέλει να παίζεις μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητα του. Για παράδειγμα σου προτείνει να μαγειρέψετε μαζί ή να πάτε μαζί σούπερ μάρκετ. Αν δεν έχει αυτοκίνητο ίσως να θέλει βοήθεια στο κουβάλημα. Τσέκαρε το. 

Θέλει να κάνετε πράγματα που ξέρει ότι θα σε κάνουν ευτυχισμένη χωρίς να τα βλέπει ως αγγαρεία

Αυτό σημαίνει ότι θα κάτσει να ασχοληθεί να μάθει τις συνήθειες σου και τα πράγματα που αγαπάς, είτε αυτό είναι να σου φέρει τον αγαπημένο σου καφέ το πρωί ή να δει μαζί σου το «The Devil Wears Prada» ή ακόμα και να ανεχτεί αυτό τον φίλο σου που βρίσκει βαρετό γιατί ήθελες να είναι μαζί σου σ αυτή την έξοδο σας. Όταν ακούει και παίρνει τον χρόνο να μάθει τα πράγματα που αγαπάς, προσπαθεί πολύ να σου δείξει ότι θέλει να τον αγαπήσεις. Για παράδειγμα μη ζητήσεις να δείτε το Notebook. Θα βγάλεις λάθος συμπεράσματα.

Σου λέει συχνά ότι σε σκέφτεται

Τόσο απλό. Όταν το άτομο που έχεις στη ζωή σου, σου λέει συχνά ότι σε σκέφτεται, αυτό δείχνει ότι είσαι ένα άτομο που το βλέπει σαν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Όταν είσαι μέσα στο κεφάλι του, είσαι ήδη πολύ κοντά στην καρδιά του… Για παράδειγμα μπορεί να πει: Σε σκέφτομαι. Απλός τύπος, να τον κρατήσεις.